Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI YARDIMCISI AMANATİDİS BAŞBAKAN YILDIRIMI BATI TRAKYA’DA KARŞILADI

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI YARDIMCISI AMANATİDİS BAŞBAKAN YILDIRIMI BATI TRAKYA’DA KARŞILADI

24
0

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Amanatidis Başbakan Yıldırımı Batı Trakya’da karşıladı. Bazı ziyaretlerinde kendisine eşlik etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yannis Amanatidis, Başbakan Binali Yıldırımı Batı Trakya’da karşıladı. Dedeağaç Havalimanı’nda Başbakan Yıldırımı karşılayan Amanatidis, Gümülcine’ye kadar aynı aracın içinde birlikte geldiler ve Gümülcine Kırmahalle camii avlusunda toplanan halkı birlikte selamladılar.

Başbakan Yıldırım’ın Batı Trakya’daki ziyaretlerinde İşadamı Levent Sadık Ahmet’e ait Gümülcine’deki YAKA Kiraz işletme tesisini ziyaret etmesi gündemdeydi ve Bakan Yardımcısı Amanatidis YAKA işletme tesisine gelerek Başbakan Yıldırım’ı burada da bekledi. Bakan Amanatidis’i YAKA işletmesine gelişinde Levent Sadık Ahmet karşıladı ve kendisiyle kısa süreliğine sohbet etti. Ancak Başbakan’ın yoğun programı nedeniyle bu ziyaret gerçekleşmedi ve Bakan Yardımcısı Amanatidis buradan ayrılarak Kozlukebir’e geçti.

Bakan Amanatidis YAKA tesisinden ayrılmazdan önce gazetecilere yaptığı açıklamada şunları dile getirdi. “Hristiyanların ve Müslümanların Trakya’daki birlikteliği tüm Avrupa için bir örnektir. Türk Başbakan’ın ibadet etmesi için gittiği camiden kaçarken verdiğimiz net mesaj, farklı dinler arasında barış içinde yaşamın birlikteliğidir, aynen Trakya’da Hristiyanların ve Müslümanların yaşamı örnek olmalıdır. Bütün Avrupa için bir mesajdır ve zannedersem Türk Başbakanın kendisi de bu mesajı vermiştir” dedi.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x5rch2x_disisleri-bakani-yardimcisi-amanatidis-yaka-sirketinde_news

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz