Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR CAN ALDI: 2 ÖLÜ

YUNANİSTAN’DA ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR CAN ALDI: 2 ÖLÜ

22
0

Yunanistan’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar ve yağışlar ülkenin birçok yerinde hayatı felç ederken, iki kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.

Alınan bilgiye göre, başkent Atina’nın da içerisinde bulunduğu Attiki bölgesindeki Salamina semtinde şiddetli yağmurlar nedeniyle sokaklarda oluşan sel sularına kapılan 72 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti. Mora Yarımadası’nda ise yıldırım çarpan bir çoban öldü.

Ülkenin özellikle kuzey ve güney bölgelerinde etkili kötü hava koşulları birçok yerde hayatı zorlaştırdı. Mora Yarımadası’ndaki Lakonia bölgesinde şiddetli kasırga nedeniyle enerji nakil hatlarında büyük hasar meydana geldiği, çok sayıda ev ve iş erlerinin zarar gördüğü bildirildi. Yunan televizyonlarına konuşan vatandaşlar, kasırganın otomobilleri uçurduğunu, ağaçları söktüğünü ve havalanan taşların evlerin çatılarına düştüğünü belirtti.

Kalamata Belediye Başkanı Panayotis Nikas, kasırganın bölgede tam bir felakete neden olduğunu ifade ederek, acilen devlet yardımı yapılmasını istedi. Nikas, “Kasırga gerçek bir şeytan gibiydi. Geçtiği yerlerde otomobilleri, kamyonları uçurdu, elektrik direklerini, evlerin çatılarını söktü, dükkanların camlarını kırdı. Meydana gelen hasar yerine getirilemeyecek boyutlarda” dedi.

Bu arada, şiddetli yağışlar başkent Atina’da da günlük yaşamı durma noktasına getirdi. Kallithea, Sepolya, Glifada, Nikea ve Mandra semtlerinde çok sayıda cadde ve sokak sular altında kalırken, metro ve tiren seferleri iptal edildi.

Kötü hava koşullarının ülkenin kuzey bölgelerine yayılarak Çarşamba gününe kadar süreceğini dile getiren Yunan yetkililer, vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları ve araç kullanırken dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz