Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN VATANDAŞI 9 TÜRK KÖKENLİ GENCE AFET EĞİTİMİ

YUNAN VATANDAŞI 9 TÜRK KÖKENLİ GENCE AFET EĞİTİMİ

22
0

Afet ve Acil Durum (AFAD) Samsun İl Müdürlüğü, Yunan vatandaşı 8’i kadın 9 Türk kökenli gence arama kurtarma eğitimi veriyor.

AFAD İl Müdürü Erkan Koparmal, AA muhabirine, 2009’da kurulan AFAD’ın afetin öncesinde hazırlık, afet anında müdahale, afetin sonrasında planlama ve iyileştirme süreçleri konusundaki yapılanma gerçekleştirdiğini söyledi.

Bundan sonraki süreçte AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay’ın talimatı doğrultusunda Türkiye’nin risk yönetimine geçmesi yönünde çalışmalar yapıldığını belirten Koparmal, “Kısa sürede kurumumuzun gelişmesinin ardından tecrübemizi yurt dışındaki soydaşlarımız, komşu ülkelerle paylaşmaya başladık. Batı Trakya’dan gelen 9 gencimize afet ve acil durumun nasıl yönetileceği, riskin yönetimi konusunda eğitim veriyoruz” dedi.

Gümülcine Türk Gençler Birliği ile Samsun Mübadele Derneğinin işbirliği ile Yunan vatandaşı 8’i kadın 9 Türk kökenli gencin kente geldiğini belirten Koparmal, enkazda köpekle canlı arama, arama kurtarma, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tespit ve arındırma sistemleri ile diğer afet durumlarında arama kurtarma teknikleri konusunda hem pratik hem teorik eğitim verildiğini anlattı.

Katılımcılara sadece afet konusunda eğitim verilmediğini dile getiren Koparmal, temel ilk yardım konusunda İl Sağlık Müdürlüğü, yangınlara müdahale konusunda Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının da bilgi paylaşımında bulunduğunu ifade etti.

Koparmal, “Geçmiş yıllarda Atina Egaleo, Selanik ve Gümülcine belediyeleri ile ortak seminer ve tatbikatlar yaparak tecrübelerimizi onlara aktarmıştık. Deprem ve afetlerde her iki ülke birbirinin yardımına koşuyor. Yunanistan ve Türkiye, aynı deprem fay hattı üzerinde bulunmaktadır. Özellikle Ege Bölgesi’nde aynı kaderi paylaşacağımız deprem riskleri olmasından dolayı farkındalık oluşturmak istedik. Umarım başarılı oluruz” diye konuştu.

Yunan vatandaşı Türk kökenlilere verilen ve 15 gün süren eğitim, bu hafta sonu tamamlanacak.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz