Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN-TÜRK SINIRI’NA ELEKTRONİK GÖZ GELİYOR

YUNAN-TÜRK SINIRI’NA ELEKTRONİK GÖZ GELİYOR

31
0

Yunan-Türk Sınırı’nda elektronik gözetleme dönemi başlıyor.

Yunanistan’ın Meriç Nehri (Evros) kıyıları başta olmak üzere, kalp atışları ve insan vücut ısısına duyarlı olan termal kameralar yerleştiriliyor.

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığı’nın Avrupa İç Güvenlik ve Dış Sınırlar Fonu’ndan “Aspida” (Kalkan) proğramı kapsamında 15 milyon euro finansman temin etiği kaydedildi.

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığı Genel Sekreteri Anagnostakis’in ifade ettiğine göre, uygulamaya konulan projenin ilk aşamasında Meriç Nehri boyunca 21 adet kalp atışlarına duyarlı kamera ile 7 adet termal kamera yerleştirilecek. Birbirleriyle 24 saat kesintisiz bağlantı halinde olan kameralar operasyon merkezine görüntü gönderecek.

Anagnostakis, “ülkemiz “acil” olarak 2016 yılı için Avrupa Birliği’nden yaklaşık 3 milyon euro aldı. Bunlardan 600 bin eurosu “Aspida” planı kapsamında ülkemizin Türkiye ile sınırlarımızda yasadışı göçmenlerin tespit edilmesinin desteklenmesi sağlanacak. Geri kalan 2.5 milyon euro da Yunan Emniyet Teşkilatı’nın adalardaki faliyetlerinde kullanılacak” dedi.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz