Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “YUNAN DONANMASI SAVAŞ AYAKLANMASINDA, BÜTÜN FİLO EGE’YE ÇIKTI”

“YUNAN DONANMASI SAVAŞ AYAKLANMASINDA, BÜTÜN FİLO EGE’YE ÇIKTI”

22
0

Yunan Donanması genel olarak bütün Filo halinde Ege Denizi’ne çıktı. Önümüzdeki haftanın başından itibaren orta ve güney Ege Denizi’nde uyumlu olarak 3 tatbikat yapılacak.

Üç tatbikat, Fırkateyn Yönetiminin “Şimşek” (Astrapi), Hızlı Botlar Yönetiminin “Hız-Şiddet” (Ormi) ve Savaş Gemileri Hücumbotlar Yönetiminin “Gök Gürültüsü” (Vronti) adı altında gerçekleştirilecek.

Deniz Kuvvetleri emvanterinde bulunan 14 Fırkateyn’den 12’si, Hızlı Botlardan en az 10 adet ve Savaş Gemileri Hücumbotlardan da 8 adeti tatbikatta yer alacak.

Buna paralel olarak, Denizaltı Yönetimi’nden 5 Denizaltının yanısıra Yunanistan’ın Almanya’dan yeni aldığı S-120 Papanikolis denizaltının da yer alacağı belirtiliyor.

Öte yandan Deniz Kuvvetleri’ne ait Helikopter gücünde alarm halinde bulunduğu ifade edilirken, en az 10 adet S-70-B6 Seahawk tipi helikopterlerin de genel krize karşı Fırkateynlerde bulunacağı belirtiliyor.

Söz konusu tatbikatın senaryosunda gerçek anlamda dayanıklılık gücü, su altı taarruz, mühhimat sevkiyatı, hava savunma sistemlerinin denenmesi, acil hava nakil operasyonu, personelin durumu gibi hazırlıkların test edilmesi olarak bakılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz