Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN ADALARINA VİZEYE YÜZDE 100 ZAM YAPILDI

YUNAN ADALARINA VİZEYE YÜZDE 100 ZAM YAPILDI

20
0

Yunan adalarında uygulanan “Sınırda Schengen vizesi” için alınan ücretlere yüzde 100 zam geldi.

Yunan adalarında uygulanan “sınırda Schengen vizesi” için alınan ücretlere yüzde 100 zam geldi. Yeni uygulamayla birlikte 35 euro olan vize fiyatı, 70 euroya yükseldi. Bunun, Yunan adalarına gidecek Türk turist sayısında yüzde 50 azalmaya sebep olacağı belirtildi.

YUNAN ADALARINA GİDİŞ ZAMLANDI

Yunanistan’ın Türkiye sahillerine doğrudan feribot bağlantısı olan Rodos, İstanköy (Kos), Sisam (Samos), Sakız (Chios) ve Midilli adalarında dört yıldır uygulanan bu vize için alınan ücret, önünüzdeki haftadan itibaren zamlanıyor. Yunanistan’a vize için 35 euro, acenteye de 20 ile 25 euro arasında komisyon ödeniyordu. Zamla birlikte vize için ödenecek rakam 70 euroya yükseltildi. Zam kararı, ilgili konsolosluklara gönderilen yazıyla duyuruldu.

BAŞKONSOLOSTAN İLGİNÇ GEREKÇE

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğu Ataşesi ve Vize Şefi Aliki Vrienniou, daha önce alınması gereken polis vize ücretinin şimdiye kadar alınmadığının farkedildiğini belirterek, bu sebeple zam yapıldığını söyledi.

“ZAMDAN YUNANİSTAN ZARARLI ÇIKAR”

Yeşil Marmaris Turizm ortağı ve Marmaris Liman İşletmeleri Genel Müdürü Şükrü Tugay ise zamla kapıda vize uygulamasının normal vizeyle aynı fiyata geldiğine dikkat çekerek, “Bu nedenle Yunan adalarına olan talep düşer. Kapıda vizeyle son dakika olarak turistler rahatça gidip gelebiliyordu. Atina’nın zam konusunda geri adım atacağını düşünüyorum.” dedi. Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu da yakında vize ücretini 120 euroya çıkarırlarsa hiç şaşırılmaması gerektiğini söyledi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da Yunanistan’ın vize zammı uygulamasının çok yanlış olduğunu kaydetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz