Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YENİ VERGİ YASASI PARLAMENTODA ONAYLANDI

YENİ VERGİ YASASI PARLAMENTODA ONAYLANDI

15
0

Ülkede, vergi kaçırılmasını önleyerek bütçe gelirlerini arttırmak amacıyla hazırlanan yeni vergi yasası parlamentoda onaylandı.

Kısa bir süre önce, ülkeye AB ve IMF tarafından tahsis edilen 31,5 milyar euro’luk yeni kredi diliminin ön koşulu olarak parlamentodan geçirilen 13,5 milyar euro’luk ek tasarruf önlemlerinin bir parçası olarak hazırlanan tasarı, oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Hükümet ile muhalefet arasında yaşanan sert tartışmaların ardından yapılan oylamada, koalisyon hükümetini oluşturan Yeni Demokrasi Partisi (ND), Panhelenik Sosyalis Hareket (PASOK) ve Demokratik Sol (DİMAR) milletvekilleri tasarıya “Evet” derken, muhalefet milletvekillerinin büyük bölümü “Hayır” oyu kullandı. Bazı muhalefet milletvekilleri ise “Çekimser” kaldı.

Yeni Vergi düzenlemesine göre, tüm vergi muafiyetleri kaldırılıyor, ücretlere ve emekli maaşlarına yüksek vergiler getiriliyor. Yıllık 42 bin euro’nun üzerinde gelir gösterenler yüzde 42 oranında vergi ödeyecek. Ayrıca, 500 euro’nun üzerindeki tüm alışverişler banka aracılığıyla yapılacak, vergi mükellefleri yıllık gelirlerine göre belirli bir oranda fiş ve fatura toplamak zorunda olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz