Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YENİ GENELKURMAY BAŞKANI DRAMALI HAVACI HRİSTOS HRİSTODULU

YENİ GENELKURMAY BAŞKANI DRAMALI HAVACI HRİSTOS HRİSTODULU

51
0

Yunanistan yeni Genelkurmay Başkanı olarak Dramalı havacı Hristos Hristodulu atandı.

Prespa Anlaşması’nın Parlamentoda oylanmasından sonra akşam saatlerinde olağanüstü Başbakanlık konutu Megaro Maksimu’da Başbakan Çipras başkanlığında toplanan ve bir buçuk saatten fazla süren Yunanistan Dışişleri ve Savunma Konseyi (KİSEA) toplantısında yeni Genelkurmay Başkanı olarak Dramalı havacı Hava Korgeneral Hristos Hristodulu’nun atamasını gerçekleştirdi.

YENİ GENELKURMAY BAŞKANI HRİSTOS HRİSTODULU

Yunanistan eski Hava Kuvvetleri Komutanı olan Hristodulu’nun Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’na atamasını gerçekleştiren KİSEA, Yunanistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Nikos Çunis’in 3’üncü yılında yerini korumasını kararlaştırdı. Kara Kuvvetleri Komutanı Alkiviadis Stefanis’i de emekli etti. Yerine 4. Kolordu Komutanı Kampas getirildi.  

GEORGİOS BLİUMİS HAVA KUVVETLERİ YENİ KOMUTANI

Hristodulu’nun Genelkurmay Başkanlığı’na atanmasından sonra Hava Kuvvetleri Komutanı olarak Georgios Bliumis (Mplioumis) göreve getirildi.

GEORGİOS KAMBAS KARA KUVVETLERİ (GES) YENİ KOMUTANI 

Ayrıca, Kara Kuvvetleri Komutanı Alkiviaidis Stefanis’in yerine, yeni Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı olarak da İskeçe’deki 4. Kolordu Komutanı Georgios Kampas getirildi.

ALKİVİADİS STEFANİS EMEKLİ EDİLDİ

Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanı Alkiviadis Stefanis de emekli edildi. Kaynaklardan elde edinilen bilgilere göre, Edirne askeri bölgede Türk askerler tarafından yakalanan iki Yunan askerin olayında sınıfta kalması gösteriliyor. Ayrıca bilindiği üzere, eski Savunma Bakanı Panos Kammenos’un da çok yakınıydı. 

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANI STAMATİOS RAPTİS

Son olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı görevini yürüten Stamatios Raptis’in görevi bir yıllığına uzatıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz