Ana Sayfa Batı Trakya Haber Yassıköy’de Aynı Tas Aynı Hamam Devam Ediyor

Yassıköy’de Aynı Tas Aynı Hamam Devam Ediyor

2
0

Her sağanak yağmurda Yassıköy’de sorun aynı tas aynı hamam misali yaşamnaya devam ediyor.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da özellikle kış aylarında aniden bastıran sağanak yağmurlar neticesinde Yassıköy sel sularından nasibini almaya devam ediyor. Yassıköy’ün başında, etrafında ve içinden geçen derelerin ıslahı yapılmadığı müddetçe malesef bugün ve geçmişte yaşanan görüntülerin yaşanması kaçınılmaz.

Belediye yönetimi başta olmak üzere, Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti yönetimi eğer Rodop ilinde bazı bölgelerde gerekli müdahalaleri yapmaz ise, her kış aylarında veya yaz aylarında aniden bastıran sağanak yağmurların neticesinde caddelerin, vatandaşların mal varlıklarının göle dönüşmesinin önüne geçilemeyeceği defalarca görülmüştür. Neyse ki Allah’tan bu güne kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Ama gelecekte daha büyük bir felakette bunu kim garanti edebilir ki? O zaman geç olmaz mı?

Dolayısıyla da halen yaşananlardan dersler çıkartılmaması, plan ve proje ile devreye geçilmemesi, yerel yönetim idaresinin zafiyetinin ulaştığı boyutun göstergesidir, vurdumduymazlığın bir kanıtıdır. Bu sadece Yassıköy Belediyesi için geçerli değil, aynı zamanda Eyalet Başkanlığı’nın da sorumluluğundadır.

Rodop ilinde özellikle yaşanan her sel felaketi ve su taşkınlıkları esnasında ve sonrasında yerel yöneticiler gerek kameraların, gerekse gazetecilerin mikrofonlarının karşısına geçerek hep şunu söylemişlerdir. “Belediye yönetimi, Eyalet yöneticileri, itfaiye, Kızıl Haç ve diğer organlar, ortaya çıkan durumla başa çıkmada yardımcı olmak için ilk andan itibaren bölgede, olay yerinde bulunuyor.” Nokta.

Bu açıklamaları vatandaşlar yıllardan beri duyuyor da, yöneticiler bu manzaraların yaşanmaması veya asgariye indirilmesi için ne yaptı? Ne yapıyor? En enteresan olanı da burası, ne yapıyorlar? Durum ortada, eğer birşeyler yapmış olsalardı, bugün yaşanan bu olumsuzluk bu denli boyutta olmayabilirdi. Önüne geçilebilirdi.

Yassıköy Belediye yönetimi, veya daha önceki yönetim yağan her sağanak yağmurda suların nereden geldiğini ve nereye aktığını, neresini göle çevirdiğini bilmiyor mu? Görmüyor muydu?

Beyler, sayın yöneticiler, sağanak yağmur sonrası bazı evlere giren veya haremleri dolduran sel sularının itfaiye ekibinin çalışmasıyla boşaltmak, köyler arası kara yolu ulaşımını ciddi derecede etkileyen çamur kütlelerinin bir iş makinesi ile temizlenmesi sorunu çözmez. Asıl sorun, bu yataklara yapılacak olan kalıcı müdahalelerle çözülecektir. Onun için ne kendinizi, ne de canı yanan vatandaşları avutmayın. Sorunu kökünden çözmenin yollarını arayın. Muhakkak vardır. Olaya ciddi anlamda yaklaşın yeter. Sorunlar sosyal medyada üç beş kare fotoğraf veya reklamlarla malesef çözülmüyor. Sorunlar arazide, yerinde  çözülür. Bu halk siz yöneticileri bunun için seçti.

Halkın bu sessizliğini dikkate alın sayın Hristos Metios, sayın Nikos Çalikidis, sayın Ahmet İbram, sayın Cihan İmamoğlu ve sayın Önder Mümin. Sessizlik kabullenmek değil, zamanı geldiğinde sessizlik sel olur akar ve tılsımı bozar.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz