Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YAKA KİRAZ KOOPERATİFİ YAKA HALKI İÇİN ÖNEMLİ

YAKA KİRAZ KOOPERATİFİ YAKA HALKI İÇİN ÖNEMLİ

14
0

23 Mayıs 2013 Perşembe günü Milletvekili Ayhan Karayusuf Yaka bölgesindeki Kiraz Kooperatifi’ni ziyaret etti ve kooperatif başkanı ile görüştü.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede kooperatif başkanı Ferruh Topal milletvekili Ayhan Karayusuf’a kooperatifin bu yılki çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ferruh Topal, “Bu yıl kirazımızı almak isteyen bir sürü tüccar var ancak kiraz yok” diyerek kooperatifin ürün konusunda sıkıntı çektiğini vurguladı.

Milletvekili Ayhan Karayusuf, Yaka halkının Kiraz Kooperatifine sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak “Bugün için Brüksel’den edindiğimiz bilgiler doğrultusunda tütün üretiminin geleceği olmadığını, birkaç yıl sonra bölgemizde tütüncülüğün çiftçimize gelir sağlamayacağını öğrendik. Bu doğrultuda, Yaka halkının gelir kaynağı olan kiraz üretimine daha fazla önem vermesi gerek.” diyerek, Trakya’da tek olan bu kooperatifi bölgedeki her kiraz üreticisinin desteklemesi ve yaşatması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Milletvekili Ayhan Karayusuf, “Kiraz Kooperatifi’nin olmadığı dönemlerde kiraz simsarları kendi aralarında anlaşamazken, şimdi kooperatif açılınca, kooperatife karşı çıkarak birlik olduklarını daha önceki yıllarda da duymuştuk ve durumun bugün için de aynı olduğunu öğrendik. Üreticinin kafası karışık. Üretici kirazını simsar aracılığıyla mı satsın yoksa kooperatife mi götürsün?.. Bu tür sorunlar her zaman olacaktır ancak, simsar ve tüccar bugün var, yarın yok. Kooperatif ise her zaman orada…” diyerek SYRIZA’nın kooperatifleşmeye ve kooperatiflere önem verdiğini, Yaka Kiraz Kooperatifi’nin bölgemiz için önemli olduğunu bir kez daha belirtti.

Daha sonra Milletvekili Ayhan Karayusuf kooperatiften ayrılarak Sendelli köyüne geçti ve birkaç hafta önce yağan dolu sebebiyle hasar gören kirazlar hakkında ve ELGA’nın zarar tespit çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz