Ana Sayfa Batı Trakya Haberler VOLKAN BOZKIR: “SİZİN HER SOLUK ALIŞINIZI BİZ TÜRKİYE’DE HİSSEDİYORUZ”

VOLKAN BOZKIR: “SİZİN HER SOLUK ALIŞINIZI BİZ TÜRKİYE’DE HİSSEDİYORUZ”

16
0

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türk hükümetinin Batı Trakya’daki soydaşlarını her şeyin üstünde tuttuğunu ve komşu Yunanistan ile iyi ilişkilerde bir köprü olarak değerlendirdiğini söyledi.

Batı Trakya’da Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nin (DEB) kurucusu ve ilk Genel Başkanı Dr. Sadık Ahmet’i anma törenlerine katılmak üzere Gümülcine’ye gelen Bozkır, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda Türk Azınlık temsilcileriyle bir araya geldi.

Bozkır, burada yaptığı konuşmada, Batı Trakya Türklerinin konumunun çok ayrı olduğunu ifade ederek, “Bu açıdan bütün sorunları bizim titizlikle yaklaştığımız konulardır. Kalbimiz burada atıyor. Sizin her soluk alışınızı biz Türkiye’de hissediyoruz. Sayın Başbakanımızın ve tüm Bakanlar Kurulu’nun sizlere ayrı ayrı selamlarını, saygılarını getirdim” dedi.

Türk Azınlığın eskiye göre çok daha huzurlu bir ortamda yaşadığını görmekten mutluluk duyduğunu belirten Bozkır, bu konuda Yunan hükümetlerinin kaydettiği mesafeyi önemsediğini ifade etti.

Bozkır, Dr. Sadık Ahmet’in çok eski dostu olduğunu belirterek, “Eski dostum merhum Dr. Sadık Ahmet’i anma törenlerine katılmak üzere bugün buraya geldik. Sadık Ahmet çok değerli bir insandı. Ailesini ve çocuklarını yakından tanıdım. Soydaşlarımız için verdiği mücadele her zaman hatırlarımızda olacaktır. Bugün ölümünün 20. yılında hep birlikte kabri başında olacağız ve kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet dileyeceğiz” diye konuştu.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2z609c_volkan-bozkir-bati-trakyada-1_news

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz