Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÜLKEMİZ YUNANİSTAN’A BİR KÖTÜ HABER DAHA

ÜLKEMİZ YUNANİSTAN’A BİR KÖTÜ HABER DAHA

10
0

Yunan basını bugün öğle saatlerinde ülkemiz Yunanistan hakkında bir kötü haberi daha duyurdu. Haberin Yunancasından derlediğimize göre, Avrupa Merkez Bankası, AB Komisyonu ve IMF uzmanlarından oluşan bir heyet ülkemiz Yunanistan’ın mali durumuyla ilgili raporunu yakında açıklaması beklediğini yazdı. Haberde ayrıca Troyka’nın ülkemize uygulaması için vermiş olduğu reformaların 300 maddelik listede 210 tanesinin uygulanmadığı belirtiliyor.

 

Ancak Alman basınına yansıyan haberlere göre tablo pek de olumlu değil.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde yayımlanan Rheinische Post gazetesinde yer alan habere göre Yunanistan yaklaşık 300 reform hedefinden 210’unu hayata geçiremedi.

Bu durum Brüksel tarafından doğrulanmazken AB çevrelerinden “bu konuda henüz yayınlanmış bir Troyka belgesi olmadığına” dikkat çekiliyor. Avrupa Merkez Bankası, AB Komisyonu ve IMF uzmanlarından oluşan Troyka’nın Yunanistan’daki reformlarla ilgili analizini eylül ayında tamamlaması bekleniyor.

 

Almanya Ekonomi Bakanı Philipp Rösler’lerin Rheinische Post gazetesinde yer alan haberde “sadece bir gazetede çıkan bir haberden yola çıkılarak konuyla ilgili değerlendirme yapılmaması gerektiğini ve Yunanistan’ın çok zor bir durumda olduğu yer alıyor. Rösler’in “Ancak şimdiye kadar yaşadıklarımız konuya şüpheyle yaklaşmama neden oluyor” dediği ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz