Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜRKİYE BURSLARI VE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ GTGB’DE TANITILDI

TÜRKİYE BURSLARI VE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ GTGB’DE TANITILDI

24
0

Türkiye Cumhuriyeti Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından verilen Türkiye Bursları ve Türkiye Üniversite Eğitimi Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde (GTGB) öğrencilerine tanıtıldı.

Etkinlik, Eğitim Koordinatörü Dr. Koray Hasan’ın konuşmasıyla başladı. GTGB’de düzenlenen tanıtım etkinliğinde sadece Türkiye Bursları değil, aynı zamanda Üniversite sınavına katılacak Liseli öğrencilere, Türkiye’nin farklı şehirlerde eğitim veren Üniversiteler Batı Trakya Öğrenci Birlikleri (BATÖB) temsilcileri tarafından sinevizyon gösterimiyle tanıtıldı.

Tanıtım etkinliğinde, Liseli öğrencilere iki öğretim görevlisi tarafından “Mesleğimi Nasıl Seçmeliyim” başlığı altından sunumlar yapıldı, meslek seçiminin önemine vurgu yapıldı.

Etkinliğin devamında, Batı Trakya Öğrenci Birlikleri (BATÖB) temsilcileri Ankara, Edirne, Tekirdağ, Samsun, Eskişehir ve İstanbul’daki Üniversiteler hakkında geniş bilgi verdi.

“Mesleğimi Nasıl Seçmeliyim”

Tanıtım programının ilk bölümünde bunlar olurken ikinci bölümünde ise Hacettepe Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim görevlileri Prof. Dr. Tuncay Ergene ve Doç. Dr. Arif Özer, Üniversite öğrencisi olmaya aday liselilere “Mesleğimi Nasıl Seçmeliyim” başlığı altında tercihlerini nasıl yapmaları, nelere dikkat etmeleri konusunda önemli bilgiler sundular. Ayrıca, salondaki öğrencilere meslek belirleme konusunda test belgeleri dağıtıldı ve onları doldurmaları istendi.

Yapılan test için bir yöntem doğrultusunda puanlama yapıldı. Öğrenciler testten aldıkları puanlara göre hangi bölüme daha ideal olduklarını gördüler. Çıkan sonuçlar öğretim daha sonra görevlileri tarafından değerlendirildi. Prof. Dr. Tuncay Ergene ve Doç. Dr. Arif Özer öğrencileri tercih konusunda dikkatli olmaları ve doğru tercihi yapmaları konusunda uyardılar.

Öğrencilere Türkiye Bursları hakkında bilgiler verildi.

Tanıtımın son bölümünde ise öğrencilere Türkiye Bursları hakkında bilgiler verildi. Burslar, öğrencilere Türkiye Bursları Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Danışmanı Recep Paçaman, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Yabancı Öğrenciler Dairesi Koordinatörü Fatih Doğan tarafından tanıtıldı.

Türkiye Bursları hakkında video izlendi. Daha sonra konuşmacılar öğrencileri burslar hakkında bilgilendirdi. Son olarak öğrencilerin sorularını yanıtladılar. Tanıtımda öğrencilere kitap hediye edildi.

Üniversite tanıtımında sunum yapan öğrencilerin isimleri

Fatih Sar Hasan-Uluslararası İlişkiler ANKARA

Esra Deli Hasan -Özel Eğitim ANKARA

İclal Molla Hüseyin -İlahiyat İSTANBUL

Ceyda Efendi -İngilizce Tercümanlık EDİRNE

Ayşe Hacı Yakup-İşletme EDİRNE

Erdem Bostancı-Sosyal Hizmetler SAMSUN

Fatma HASAN – Matematik Öğretmenliği İSTANBUL

Hamza Çakır-Veterinerlik TEKİRDAĞ

Erkan Molla- Beden Eğitimi Öğretmenliği TEKİRDAĞ

Enes Şerifoğullarından-İşletme (İngilizce) ESKİŞEHİR

GTGB’de yapılan tanıtımın benzeri 2 Şubat Cumartesi günü ise Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER)’de bu kez velilere yapılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz