Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TÜGİAD SELANİK’TE

TÜGİAD SELANİK’TE

13
0

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Yunanistan’ın Selanik‘te temsilcilik açtı. Dernek açıklamasına göre, Yunanistan’ın Selanik kentindeki TÜGİAD Temsilciliği, Türk ve Yunan iş adamlarının katılımıyla açıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, Avrupa’daki ağlarını genişletmek hedefiyle Yunanistan’da temsilcilik açmaya karar verdiklerini, şehri de Atatürk’ün emaneti olduğu için Selanik olarak seçtiklerini belirtti.

Türkiye’de seçimler ve siyasi çekişmelerden dolayı herkesi gerginleştiren bir gündem yaşandığını anımsatan Yücelen, “Biz iş adamıyız, gelecek için çalışırız. Beraber iş yaparak Ege denizinin iki yakasını bir araya getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yunanistan’ı bu dönemde ziyaret etmenin kendileri için pek çok anlamı olduğunu vurgulayan Yücelen, şu anda Ab dönem başkanlığını yürüten Yunanistan’ın Türkiye’nin Ab perspektifinin korunması konusundaki olumlu yaklaşımının kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Bunun yanı sıra Yunanistan’ın Ab dönem başkanlığı önceliklerinden birinin büyüme ve yeni iş imkanları oluşturma olduğunu, dolayısıyla Türk iş adamları olarak bu konuda Yunanistan’la iş birliklerinin dönemsel olarak da oldukça anlamlı olduğuna işaret eden Yücelen’in açıklamada şu görüşlerine de yer verildi:

“Krizler gelip geçer ama komşuluklar kalıcıdır”

“Büyük krizler büyük reformları ve fırsatları beraberinde getirir. Yunanistan’ın yatırım ve iş birliği isteğiyle Türkiye’nin ekonomik açılımlarını genişletme politikası bizleri güzel bir iş birliği noktasına getiriyor. Komşumuza TÜGİAD’ın son dönemdeki en kalabalık heyetlerinden biriyle geldik. Ege’nin iki yakasında turizm, ulaştırma, enerji, lojistik, inşaat ve daha pek çok sektörde ciddi bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. İnanıyorum ki ülkelerimizin ekonomik ve ticari iş birliğinde iki yakanın kardeşliği, ortak kültürü ve samimiyetiyle yoğurarak, çarpan etkisi yaratacağız. Bu ziyaretin sonuçlarını da kısa sürede görmeye başlayacağız. Krizler gelip geçer ama komşuluklar kalıcıdır. Bu dönemde kurulan ilişkiler daha değerli olur.”

TÜGİAD Yunanistan Temsilcisi Stefanos Hacimanolis de her iki ülkenin genç iş adamlarının, girişimcilik, inovasyon ve dış pazarlarda iş birliği yaparak rekabet avantajı elde edebileceğini belirtti.

Türkiye ve Yunanistan’ın pek çok açıdan benzediğini; insanların kardeş olduğunu aktaran Hajimanolis, “Siyasetçilere bırakırsak bu iş zor. Biz iş adamları bu süreci karlı bir iş gibi yöneteceğiz. Aslında en karlı işimiz bu olacak. Herkes mutlu olacak, refahı ve kazandıklarımızı paylaşacağız. Bunun için Türkiye’nin Ab tam üyeliği de dahil her gelişmede yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Bu arada, TÜGİAD ile Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü de imzalandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz