Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “TRAKYA’NIN BEKÇİLERİ”NDEN GAZETECİ İLHAN TAHSİN’E BİLDİRİ YAZISI

“TRAKYA’NIN BEKÇİLERİ”NDEN GAZETECİ İLHAN TAHSİN’E BİLDİRİ YAZISI

40
0

Batı Trakya’da BİRLİK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin’e “Trakya’nın Bekçileri” tarafından bildiri yazısı bırakıldı, aracının park halinde olduğu evinin karşısındaki duvara ipsilon (Y) yazısını tersten yazılı şeklini yuvarlak daire içinde çizdiler.

“Trakya’nın Bekçileri” imzasını taşıyan bildiri kimliği belirsiz kişi veya kişilerce 7 Ocak 2016 sabaha karşı İlhan Tahsin’in park halinde olan aracının camına yapıştırıldı. Park halinde olan aracın da hemen yanındaki duvara ipsilon (Y) yazısını tersten yazılı şeklini yuvarlak daire içinde çizdiler.

Bu saldırının, DEB Partisi’nin Gümülcine’deki yeni genel merkezinin açılış töreninin yapılacağı 7 Ocak 2016 tarihinde yapılması yine akıllarda birçok soru işaretlerini bıraktı.

Hatırlanacağı üzere, ismini ilk defa duyuran “Trakya’nın Bekçileri” (ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ), Batı Trakya Türkleri’nin ölümsüz lideri Dr. Sadık Ahmet’in çalışma arkadaşlarıyla birlikte kurmuş olduğu Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi’nin yeni merkez binasına geçtiğimiz haftalarda bir saldırı yapılmış ve Dr. Sadık Ahmet’in kazalı aracı alıp götürülmüştü. Aradan haftalar geçmesine rağmen bir sonuç alınamıştı. Bunun üzerine BİRLİK Gazetesi de şu aşağıdaki haberi yapmış ve DEB Partisine yapılan bu saldırıyı yapan “hırsızların) bulunup bulunmadığını Yunanistan Emniyet Teikilatına sormuştu.

Bildiride şu ifadelere yer veriliyor.

“Trakyalı kardeş, Müslüman ve Hristiyan

Trakya’nın, hizmetçilere ve yabancı hükümetlerin koruyucularına ihtiyacı yok.

Hepimiz, birlikte, eşit ve serbestçe hayal ettiğimiz toplumu oluşturabiliriz.

Milletvekilleri ve Yerel Yönetimlerin temsilcileri unutmayınız:

Tüm Trakya halkını din ayırımcılığı ve toplumsal ayırımcılıktan uzak temsil etmek için seçildiniz.

Trakyalı!

Türk Başkonsolosluğu’nun tuzağına düşme.

Ankara’nın elinde piyon olma.

Sadık Ahmet için efsane ve propagandasına hayır.

Vatan ve hepimizin çıkarları için Trakya.

ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ  (Trakya’nın Bekçileri)      

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x3l5jdi_gazeteci-ilhan-tahsinin-arabasina-bildiri-birakildi_news 

 

 

BİRLİK Gazetesi tarafından 22 Aralık 2015 tarihinde yapılan haber.

“YUNANİSTAN’IN POLİS AMCASI, HIRSIZLAR BULUNDU MU?”

Yunanistan’ın “Polis amcası, hırsızlar bulundu mu?” diye sesleniyor Batı Trakya’da 7’den 70’e herkes.

Batı Trakya Türkleri’nin ölümsüz lideri Dr. Sadık Ahmet’in çalışma arkadaşlarıyla birlikte kurmuş olduğu Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi’ne geçtiğimiz haftalarda bir saldırı yapılmıştı ve Dr. Sadık Ahmet’in kalplerde yaşatılması ve ilerideki nesillere aktarılması için yeni parti binasında bir de “DR. SADIK AHMET KÖŞESİ” oluşturulması planlanmıştı. Ama gelin görün ki bu acemi bekçiler hemde geride kapı kadar kanıt bırakarak olay yerinden uzaklaştılar, hem de halen polise yakalanmadılar. Gidiş o gidiş, kaçış o kaçış, kimseden ses seda, tık yok. Kaldı ki, kullandıkları araçlardan birinin anahtarlarını da olay yerine düşürerek Dr. Sadık Ahmet’in kazalı aracını alarak gecenin karanlığında kaçıp gittiler. Sözde “kılı kırk” yaran emniyet güçleri, bukadar kanıt bulunmasına rağmen kış uykusuna, artı da NOEL bayramı’na odaklanmış olmalılar ki failler halen bulunamıyor. Araç ortada yok, yetkili makamlardan nedense negatif veya pozitif bir açıklama da yok. Sanki yer yarıldı ve çaldıkları araçla birlikte acemi bekçiler de yerin dibine girdiler.    

Doğrusu, cevabını BİRLİK Gazetesi olarak bizler de uçan kuş misali bekliyoruz. ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (Trakya’nın Bekçileri) dedik te, bu Garbi Trakya’nın kaç tane bekçisi var ki? Üstüne üstlük bu bekçiler yeni türemiş bekçiler olsa gerek, DEB Partisi’nin duvarlarına Yunanca olarak yazılan ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ yazısında bekçilerin ipsilon (Y) harfini de yanlış yazmaları (tersten) kendilerinin buralarda yeni ve acemi bekçiler olduğunun bir kanıtı olsa gerek. Hani pek fazla anladığımız yok bu işlerden ancak öylesine kafam (Y) harfinin yazılışına takıldı. Hani, nasıl, nerede derseniz, fotoğraftaki yazıya bakın ve anlatmaya çalıştığım o acemice tersten yapılan (Y) harfini göreceksiniz.

Neyse, fazla kafa karıştırmadan sonucu beklemeye devam edelim, nasıl olsa “Yunanistan’ın polis amcaları” bu işi bir tarafa yatıracaklardır, bağlayacaklardır. Umarız, beklentimiz odur ki, bir defalığına da olsa Batı Trakya’da yaşayan Müslüman Türk Azınlığı’na yıllardan beri dönem dönem yapılan saldırıların faili meçhullerinden biri aydınlatacaklardır.  

İlhan TAHSİN AHMET

BİRLİK Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni.

Υ υ

ύψιλον

[y] [yː]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz