Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TOSKAS İSKEÇE’DE HEDEFİ 12’DEN VURDU

TOSKAS İSKEÇE’DE HEDEFİ 12’DEN VURDU

12
0

Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Toskas İskeçe’de (Ksanthi) hedefi 12’den vurdu.

Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Toskas 4. Kolordu’ya bağlı 25. Zırhlı Tugay’da bulunan Leopard 2 Ηell tankıyla atış gerçekleştirdi ve hedefi 12’den vurdu.

3 günlük resmi bir ziyaret için Batı Trakya’ya gelen ve bölgedeki askeri birlikleri ziyaret eden Bakan Toskas, 27 Mart 2015 Cuma günü İskeçe’de 4.Kolordu’yu ziyaretinden sonra İskeçe’nin Kayalar (Petrohori) bölgesinde bulunan 25. Zırhlı Tugayı ziyaret etti.

Bakan Toskas 2005 yılında Ordu’dan ayrılmazdan önce burada komutan olarak görev yapmıştı. Şimdi ise Bakan olarak geldi ve Kayalar’daki tatbikat atış alanında Leopard 2 Ηell tankının üzerine binerek atış gerçekleştirdi. Toskas atış sonrasında kendisini bekleyen Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Stathis Yannakidis ile hükümetin çalışmalarını, bölge sorunlarını ve savunma konularını görüştü.

“Dostluğu pekiştiriyoruz ancak toprak bütünlüğünü sağlıyoruz”

Bakan Toskas burada yaptığı kısa açıklamada, “şu mesajı geçirmek istiyoruz, bugünkü hükümet diğer ülkelerle dostlukları pekiştiriyor, komşularıyla da işbirliğini teşvik ediyor, ancak öncelikle toprak bütünlüğünü sağlamak zorundadır” dedi.

Bu ziyaretinde Bakan Toskas’a 4. Kolordu komutanı İosif Mavrakis, ΧΧ Zırhlı Tugay komutanı Vasilios Dökmecoğlu, ΧΧV Zırhlı Tugay komutanı Spiros-Gerasimos Rossis ve yardımcıları eşlik etti. 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz