Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TOSKAS, 4.KOLORDUYA BAĞLI KIŞLALARI ZİYARET ETTİ, KÖPRÜ’DEN TÜRK MEVKİDAŞINA MEKTUP GÖNDERDİ

TOSKAS, 4.KOLORDUYA BAĞLI KIŞLALARI ZİYARET ETTİ, KÖPRÜ’DEN TÜRK MEVKİDAŞINA MEKTUP GÖNDERDİ

22
0

Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Toskas 4. Kolordu’ya bağlı askeri kışlaları ziyaret etti.

Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Toskas İskeçe’de (Ksanthi) bulunan 4. Kolordu’ya bağlı Meriç (Evros) bölgesindeki askeri kışlaları ziyaret etti. Kendisine SYRİZA Evros Milletvekilleri Anastasia gara ve Dimitiris Rizos eşlik etti.

Ziyaretin amacı, Batı Trakya bölgesinde 4.Kolordu bünyesinde bulunan askeri kışlalardaki yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve doluluk oranlarının arttırılması, bölgede yaşanan sel sorunlarıyla mücadelede Ordu’nun maksimum katkıyı arttırması gibi sorunları yerinde görmek ve incelemek olduğu ifade ediliyor.

Kipi Sınır Kapısı’na (İpsala) da giden Bakan Yardımcısı Toskas, köprüde nöbet tutan Yunan ve Türk askerleriyle selamlaştı, Türk mevkidaşı Hasan Kemal Yardımcı’ya iletilmek üzere köprüde nöbet tutan görevli komutana bir mektup verdi.

Biz iki ülke arasındaki barışçıl ilişkilere inanıyoruz, arzuluyoruz ve çabalıyoruz.

Burada kısa bir açıklama yapan Bakan Yardımcısı Toskas şunları söyledi: “Problemlerin var olduğunu biliyoruz, ancak ne yapabilirsek yapacağız, aynen komşu ülkelerle iyi ilişkilerimizin sağlanması için ne gerekiyorsa yapacağız. Tüm halkların barış ve güvenlik koşullarında yaşamaları hepimizin çıkarına ve barışçıl projelerle uğraşmalıyız, tek ilişki ekonomik değişim ve ortak ilerlemek çabaları ve ilişkisi olmalıdır.

Burada Trakya’yı ziyaretim sırasında Türk mevkidaşıma selamlarımı ilettiğim bir mektup gönderdim, neden, aynen söylediğim gibi, biz iki ülke arasındaki barışçıl ilişkilere inanıyoruz, arzuluyoruz ve çabalıyoruz. Ancak bir yükümlülüğümüz var, savunmamızı sağlamalıyız, bunu yapıyoruz ve de bilinen nedenlerden dolayı yapmaya devam edeceğiz. Komşu ülkelerin halklarına dostluk elimizi uzatıyoruz, ancak aynı zamanda ülkemizin güvenliğini ve savunmasını sağlıyoruz.”

 

 

 

    

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz