Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TIR SÜRÜCÜLERİNİN KİPİ SINIR KAPISI’NDA BİTMEYEN ÇİLESİ

TIR SÜRÜCÜLERİNİN KİPİ SINIR KAPISI’NDA BİTMEYEN ÇİLESİ

14
0

Yunanistan’ın Kipi Sınır Kapısı’nda yaşanan yavaşlık nedeniyle yaklaşık 6 kilometrelik TIR kuyruğu oluşurken, TIR sürücüleri de isyan etti.

İpsala Gümrük Kapısı’nda hafta sonu yaşanan uzun TIR kuyrukları, hafta başı olan Pazartesi gününe de yansıdı. Yunanistan’daki Kipi Sınır Kapısı’nın yavaş işlem yapması nedeniyle, İpsala Gümrük Kapısı’ndan İpsala ilçesi girişine kadar yaklaşık 6 kilometrelik TIR kuyruğu yaşandı. Sağanak yağışa rağmen yurt dışına malzemelerini götürmek isteyen TIR sürücüleri ise yaklaşık 15-20 saatlik bekleyişlerinin artık sona ermesini gerekti.

İpsala Gümrüğünde sıralarının gelmesini ve yurt dışına çıkmayı bekleyen TIR sürücüleri, Yunan Gümrüğü’nün her hafta sonu aynı şekilde yavaş işlem yaptığını ve zor durumda kaldıklarını söyledi.

14-15 SAATTİR SIRADA BEKLİYORLAR

Pazar sabahı 06.00- 07.00 ve 08.00 sıralarında gelen ve akşam saat 23.00’e kadar İpsala Sınır kapısının içine dahi girmekte zorluk çektiklerini belirten bir TIR sürücüsü, Yunan Gümrüğünün işlemlerini hızlandırması gerektiğini söyledi.

YUNAN TARAFININ KEYFİNİ BEKLİYORUZ

Aç bir şekilde yağmura rağmen sıra beklediklerini bildiren 20 yıllık TIR sürücüsü Özden Gültay ise yaklaşık 13-14 saattir sıra beklediklerini, ancak kendilerini yaklaşık 10 saatlik bir sürenin daha beklediğini söyledi. Yunan gümrüğünün keyfinin yerine gelmesini beklediklerini ifade eden Gültay, “Yunan amcalarımızın keyfi yerine gelirse bizi geçirecekler. Sorun Yunan’dan kaynaklanıyor. Adamlar çalışmıyor. Zaten Yunan’daki kapı çok yetersiz. Kapıkule’deki gibi bir kapı burada da olsa herhangi bir sorun olmayacak. Türk tarafında bir sorun yok ama Yunan tarafında tek sıra ilerlemek zorunda kalıyoruz.

Mazot sıkıntısı var. Bütün problemler birleşince bunun sıkıntısını da biz çekiyoruz. Yemek saatlerini beklemek zorunda kalıyoruz. Hele hafta sonları işimiz daha zor. Hep sıkıntı yaşıyoruz. Uyku mu uyuyacağız, yola mı gideceğiz. Yunan çalışmıyor, Yunan tembel.” dedi.

TIR sürücüleri gece boyunca sıranın ilerlemesini beklerken, yavaş yavaş ilerleyen sıra nedeniyle arkadaki TIR kuyruğunun İpsala ilçesine kadar yaklaştığı öğrenildi. TIR kuyruğunun sabahın erken saatlerine kadar aynı yerde kaldığı da ifade edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz