Ana Sayfa Batı Trakya Haberler THY SELANİK MÜDÜRÜ UTKU YAZAN GÜMÜLCİNE’Yİ ZİYARET ETTİ

THY SELANİK MÜDÜRÜ UTKU YAZAN GÜMÜLCİNE’Yİ ZİYARET ETTİ

13
0

Türk Hava Yolları Selanik Müdürü Utku Yazan Gümülcine’de çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk önce T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç’ı ziyaret eden Utku Yazan daha sonra Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin ile de bir araya geldi.

Başkonsolos Mustafa Sarnıç ile bir araya gelen Yazan, Türk Hava Yolları’nın (THY) Türkiye ile Yunanistan arasında gelişmekte olan ilişkilere ticaret alanında verdiği destek ve katkılar hakkında bilgi verdi.

Son döneme başta Selanik olmak üzere tüm Kuzey Yunanistan genelinde Yunanlı işadamlarına yönelik yaptığı çalışmalarla, onları Selanik’ten alıp dünyanın değişik yerlerine gerçekleştirdiği uçuş noktalarına götüren Türk Hava Yolları’nın bundan böyle Batı Trakya, Kavala ve Drama bölgesindeki işadamlarına yönelik Türk Hava Yolları’nın imkanlarından faydalanmaları için çalışmaların başlatılacağı üzerinde karşılıklı olarak fikir teatisinde bulunulduğu belirtiliyor.

Başkonsolos Mustafa Sarnıç, görüşmede Batı Trakya başta olmak üzere Kavala-Drama bölgesindeki Yunanlı işadamlarının da Türk Hava Yolları’ndan faydalanmalarının gerektiğini dile getirdiği belirtiliyor.

Başkonsoloslukta gerçekleşen ziyarette Türk Hava Yolları Selanik Müdürü Utku Yazan, Başkonsolos Mustafa Sarnıç’a Türk Hava Yolları’nın büyük bir maket uçağını hediye etti.

 

MUSTAFA SARNIÇ: “TYH YUNANLI DOSTLARIMIZA İŞADAMLARINA YENİ ULAŞIM İMKANLARI SUNACAKTIR”

 

Başkonsolos Sarnıç, ziyaret ile alakalı Birlik gazetesine yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Sizlerinde yakından takip ettiğiniz üzere son döneme Türkiye ile Yunanistan arasında giderek artan iyi ilişkiler memnuniyet verici yöne doğru ilerlemektedir. Bu yönde Türk Hava Yolları’nın da katkısı göz ardı edilemez.

Bugün Türk Hava Yolları’nın Selanik Bölgesi Müdürü sayın Utku Yazan beyefendi bana bir ziyarette bulundu. Son derece verimli bir ziyaret olduğunu söyleyebilirim. Kavala ve Drama bölgesindeki Yunanlı dostlarımızın, işamlarının Türkiye’de ve dünyadaki bağlantılarını kurmakta ve ileri safhalara taşımakta Türk Hava Yollarının kendilerine muhakkak katkısı büyük olacaktır. Çünkü Türk Hava Yolları Avrupa’da ve dünyada sayılı Hava Yolları şirketleri içinde yerini aldı. Dünyanın değişik uçuş noktalarına gerçekleştirdiği uçuşlarla ticaretle uğraşan işadamlarına değişik bölgelere ulaşım imkanları sunuyor.

Bu bağlamda Türk Hava Yolları’nın Selanik’te açmış olduğu uçuş hattı kuşkusuz Yunanlı işadamlarına büyük kolaylık ve olanaklar sağlayacaktır diye düşünüyorum. Muhakkak Batı Trakya’daki soydaşlarımız da bu imkanlardan faydalanmanın yollarını arayacaktır.”

 

UTKU YAZAN: “SELANİK BÖLGESİ VE YUNANLI DOSTLARIMIZA HAREKETLİLİK GETİRDİK”

 

Türk Hava Yolları Selanik Müdürü Utku Yazan, Selanik bürosunun açılması ve Selanik-İstanbul uçuşlarının başlamasıyla birlikte Selanik’e bir hareketliliğin geldiğini belirtti. Yazan şöyle devam etti. “THY Selanik bürosu Yunanlı komşularımız ve dostlarımızla bütünleşti. İlk andan itibaren Yunanlı dostlarımız ve işadamları THY bu hatta sahip çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Kısa bir zaman içerisinde seyahat eden yolcularımızın ulaştığı rakam bunu gösteriyor. THY, Selanik’ten aldığı yolcularını veya işadamlarını İstanbul üzerinden gideceği dünyanın değişik noktalarına güvenle götürüyor. Aynı zamanda Selanik’e gelmek isteyen yabancı turist ve işadamlarınıda İstanbul üzerinden Selanik’e getiriyor. Bu karşılklı işbirliği meyvelerini vermeye başladı. Selanik ve Yunanlı dostlarımıza bir hareketlilik getirdik.

Bunun için Selanik-İstanbul hattının diğer şehirlerede ulaşması için bu tür ziyaretleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki zaman içerisinde Kuzey Yunanistan’ın değişik şehirlerine ziyaretler gerçekleştireceğim. Bu ziyaretlerimde Sanayi Ticaret Odaları, Belediye Başkanları ve diğer yetkililerle biraraya gelerek THY’nin kendilerine sunduğu imkanları aktarmayı düşünüyorum. Dolayısıyla bu ziyaretlerimden ilkini bugün gerçekleştiriyorum. Ramazan dolayısıyla da davet üzerine değişik bölgelerdeki iftar sofralarına katılıyorum. Bu vesileyle soydaşlarımla birlikte olmaktan da büyük bir mutluluk ve huzur içerisinde olduğumu belirtmek istiyorum.”

 

Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin ile bir araya gelen Utku Yazan, Türk Hava Yolları’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi ve bu çalışmaların olumlu yönde basına yansıması konusunda karşılklı olarak fikir alışverişinde bulunuldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz