Ana Sayfa Batı Trakya Haberler THY SELANİK BÖLGE MÜDÜRÜ UTKU YAZAN: “THY, BÖLGENİN LOKOMOTİF GÖREVİNİ GÖRMEKTEDİR.”

THY SELANİK BÖLGE MÜDÜRÜ UTKU YAZAN: “THY, BÖLGENİN LOKOMOTİF GÖREVİNİ GÖRMEKTEDİR.”

13
0

“Amerika’dan Çin’e kadar, Güney Afrika’dan Rusya’ya kadar THY; Selanik’i dünyaya bağlayan bir köprüdür.”

Türk Hava Yolları (THY) Kuzey Yunanistan Selanik Bölge Müdürü Utku Yazan; THY’nın Selanik noktasındaki, uçuş seferlerine ilişkin Birlik gazetesine çok özel açıklamalarda bulundu.

THY Mayıs 2011 tarihinden bu yana Selanik yolculukları ne durumdadır?

Utku Yazan:

“Selanik seferlerimiz çok güzel bir şekilde devam etmektedir. İnsanlarımızın ilgi ve alakası çok iyi durumda. Gerek Türkiye gerekse Yunanistan olsun; iki tarafın da turistleri, iş adamları ve seyahat etmek insanlarımız, çok ciddi manada ilgi gösteriyorlar. Seferlerimiz Mayıs ayının 26’sından itibaren de, Perşembe günü hariç 6’ya çıkıyor.”

THY şirketi olarak yolcu sayısından memnun musunuz?

Utku Yazan:

“Evet, ama daha çok memnun olmak için de çalışmalarımıza devam etmekteyiz. O yüzden bölgenin tanıtımını yapıyoruz. Bunun için de Selanik, Kavala, İskeçe, Gümülcine, Dedeağaç, Kozani ve daha Batı’ya Kuzey Yunanistan Adriyatik denizine kadar, buradaki lokal otoritelerle işbirliği içinde olup, bu bölgenin kalkınması ve tanıtılması için beraber çalışıyoruz. Bu manada THY, bölgenin bir lokomotif görevini görmektedir.”

Önümüzdeki dönemde uçuşları, her güne yaymayı planlıyor musunuz?

Utku Yazan:

“Eğer potansiyel bunu gerektiriyorsa tabiki bu mümkün olacaktır. Zaten bizlerin de amacımız bu doğrultudadır.”

THY, İstanbul üzerinden Selanik’e turist getirmeyi planlıyor mu?

Utku Yazan:

“THY, yolları 200’e yakın bölgeye uçuyor. Bu da şu demek; Selanik, THY sayesinde 200 tane şehre bağlanıyor. Amerika’dan tutun Çin’e kadar, Güney Afrika’dan tutun Rusya’ya kadar THY, Selanik’i dünyaya bağlayan bir köprüdür.”

Son olarak Yunanlı yetkililerden beklentileriniz nelerdir?

Utku Yazan:

“Şunu ifade etmek istiyorum; Türkiye’den, Rusya’dan, Çin’den, Hindistan’dan ve diğer ülkelerden gelecek olan yolcuların vize konusunda işlemlerin kolaylaştırılması, buraya gelecek olan turistlerin, iş adamlarının önünü açacaktır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz