Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İTFAİYE “YANGIN ELEKTRİK KAYNAĞINDAN ÇIKTI” DEMEYE HAZIRLANIYOR

İTFAİYE “YANGIN ELEKTRİK KAYNAĞINDAN ÇIKTI” DEMEYE HAZIRLANIYOR

23
0

Dimetoka’daki tarihi Çelebi Sultan Mehmet Camii’ndeki yangının elektrik kaynağından çıktığını söylemeye hazırlanıyor.

Dimetoka’daki tarihi Çelebi Sultan Mehmet Camii’ndeki yangının elektrik kaynağından çıktığını söylemeye hazırlanıyor. Oysa itfaiye şefi olay yerinde ilk yaptığı açıklamalarda elektrik kaynağı yapıldığı sırada çıktığı belirtilen ilk yangınla kattiyetle bağlantısı olmadığının altını çizmişti ve çıkan bu yangının başka bir şey olduğunu dile getirmişti.

Çelebi Sultan Mehmet Camii’ndeki yangının çıkış nedenlerini araştıran Dimetoka İtfaiyesi’nin ilk bilgilerine dayandırılan ERT devlet televizyonunda çıkan haberde, yangının çıkış nedeni restorasyonda çalışan işçilerin elektrik kaynağını kulandığı sırada, kayan kıvılcımların ahşap direklere düştüğü ve gecenin ilerleyen saatlerinde de bu kıvılcımların yangına sebebiyet verdiği belirtildi.

ERT’de yayınlanan heberde, yangının kaynak çalışmasını yürüten ekibin ihmalkarlığına bağlı olduğu ifade edildi. Henüz itfaiyenin resmi raporunun yayınlanmadığı, ancak itfaiyeden elde edinilen bilgilere göre yangının kaynak yapıldığı sırada kayan kıvılcımların çatının dayandığı ahşap direklere sıçradığı,  uzun süre direklerin içten içe yandığı, gece saatlerinde de alevlenerek yangına dönüştüğü iddia edildi.

Yine aynı haberde belirtildiğine göre, yangın öncesi bölgeye yoğun bir kokunun yayıldığı dile getirilirken, itfaiyenin araştırmasının Kundaklama Suçlarıyla Mücadele Müdürlüğü’nün yardımıyla devam ettiği kaydedildi. İtfaiye raporunun resmi olarak önümüzdeki günlerde açıklanacağı ifade edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz