Ana Sayfa Batı Trakya Haberler T.C. GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSU İLHAN ŞENER YAHYABEYLİ KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ

T.C. GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSU İLHAN ŞENER YAHYABEYLİ KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ

23
0

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener 25 Ekim 2013 tarihinde Yahyabeyli köyünü (Amaranda) ziyaret ederek, köy camiinde soydaşlarla birlikte Cuma namazı kıldı.

Rodop ilinin Şapçı Maronya belediyesine bağlı Yahyabeyli köyü halkı başta T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ve kendilerine eşlik eden Muavin Konsolos Murat Aktaş olmak üzere, diğer konuk misafirlere büyük bir ilgi gösterdiler.

Ayrıca Cuma namazına katılanlar arasında Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı aynı zamanda Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Arif ve bölge halkı yer aldı.

Cuma namazı öncesi Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, halka hitaben yapmış olduğu konuşmasında Kur’an-ı Kerim’de ilk ayetin İkra (oku) olduğunu ve bunun insanoğlu için ne kadar önemli olduğunu aktardı. Ayrıca ‘240 İmam Yasası’na da değinen Müftü Şerif, bu konuda azınlık olarak birarada sık olmak gerekir diyerek, ayrışmalara izin verilmemelidir şeklinde konuştu.

Başkonsolos İlhan Şener de, yapmış olduğu kısa konuşmasında köy halkının kendisine göstermiş oldukları konukseverlikten dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, kendilerini davet eden köy halkına teşekkür etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz