Ana Sayfa Türkiye | Dünya Tarkyalılar Vakfı Ankara’da Anıtkabir’e Çelenk Bıraktı

Tarkyalılar Vakfı Ankara’da Anıtkabir’e Çelenk Bıraktı

8
0

Trakyalılar Vakfı Ankara’da yaşayan Trakyalılarla kahvaltı ve Anıtkabir çelenk sunma töreninde buluştu.

Ankara’da yaşayan Trakyalılar, Trakyalılar Vakfı tarafından organize edilen Trakya Dayanışması Kahvaltı Etkinliğinde Bahar Kafe’de buluştu. Trakya kültürünün yaşatılması, tanıtılması ve Trakya’nın sorunları hususunda birlik içinde yapılması gerekenler konuşuldu.

Ankara’da yaşayan Trakyalıları bir araya getirmeyi, kültürün yaşatılması ve tanıtılmasını amaç edinen Trakyalılar Vakfı, ilerleyen dönemler için de birçok proje ve etkinlik planlaması yapıyor. Trakya için olduğu kadar Ata toprakları Balkanlar’a yönelik de projeler üreten Vakıf, Ankara’da Trakya ve Balkanların tanıtılması, tarihinin anlatılması amacıyla fotoğraf sergisi ve sempozyum düzenlenmesi gibi planlamalar yapıyor.

Kahvaltı etkinliğine Ankara’da yaşayan yaklaşık 80 Trakyalı katıldı. Etkinlik boyunca yapılan sohbetlerin konusu hep Trakya idi. Etkinliğe katılamayan TBMM Başkanı AK Parti Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem KONCAGÜL, Cumhuriyet Halk Parti Tekirdağ Milletvekili Candan YÜCEER ve İYİ Parti Grup Başkanı Edirne Milletvekili Orhan ÇAKIRLAR’ın Ankara’da yaşayan Trakyalılara hitaben gönderdikleri mesajları davetlilere okundu.

Trakyalılar Vakfı Yönetim Kurulu Üyelerinin (Naci EROL, Rabia Onur CANSIZ, Mustafa Ersin, Gülşen Şen, Mine Kanat, Zehra Sevda Bayraktar Atalay) hazır bulunduğu etkinlikte, Vakıf Başkanı Gökhan Özgöç yaptığı konuşmada Trakyalıların hem Trakya’da yaşanan sorunlara dikkat çekmek hem de kültürün tanıtılması ve geleceğe aktarılması için bir arada olmalarının önemine dikkat çekti.

Kahvaltı etkinliğinin ardından Ankara’da yaşayan Trakyalılar hep birlikte Anıtkabir’e giderek, Trakya adına çelenk sunma töreni gerçekleştirdiler. Trakya’mızın Kasım ayı itibariyle tüm il ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun ardından Ata’mıza saygı ve şükran duygularını sunmak amacıyla Trakyalılar Vakfı organizasyonuyla Ankara’da yaşayan Trakyalılar Geleneksel Anıtkabir Ziyaretini gerçekleştirdiler.

Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıklarını, saygı ve minnetlerini göstermek amacıyla 14 Aralık 2019 Cumartesi günü saat 15.30’te Ankara’da yaşayan Trakyalılar, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret ettiler ve tüm Trakyalılar adına çelenk sundular. Trakyalılar adına Anıtkabir Defterini imzalayan Vakıf Başkanı Gökhan Özgöç, törene katılanlara, deftere yazdıklarını okudu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz