Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TABLO KARAMSAR, “SAKIN KİMSE TÜTÜNE GÖNÜL VERMESİN!”

TABLO KARAMSAR, “SAKIN KİMSE TÜTÜNE GÖNÜL VERMESİN!”

17
0

Gümülcine’de Rodop eski Valilik salonunda yapılan toplantıdan tütün üreticilerine güzel haberler çıkmadı. Resmi ağızdan çıkan cümleler, “Azınlık insanı artık tütüne gönül vermesin. Çünkü tütünün geleceği artık parlak değil” dedi yetkililer.

Toplantıya Alekos Kontos, Evripidis Stilyanidis,Sabık Milletvekili İlhan Ahmet, Bölge Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Katrancı ve Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin katıldı. Esat Hüseyin kürsüye çıkarak tütüncülerin sıkıntılarını bir kez daha dile getirdi.

Toplantının olumsuz yanı ise, bölgeye baraj yapımı, yeni sondajların yapılması ve tarlaların sulanmasına yönelik yapılan konuşmada, Azınlık Belediye Başkanlarından hiç birinin katılmaması dikkat çekti.

Gümülcine’de Rodop eski Valilik salonunda “AB ortak tarım politikasının 2015 yılından sonrası” konulu toplantı yapıldı. Toplantıda Yunanistan Tarım Bakanlığı‘nın Tarım Politikaları ve Uluslararası ilişkileri Genel Sekreteri Dimitris Melas, tarım ve hayvancılığın geleciği, destek primleri hakkında geniş çaplı bilgilendirme yaptı. Bilgilendirmede tütüncüler ve tütünün geleceği açısından olumlu şeyler söylemedi. Söylediklerinden anlaşılan o ki, artık tütüne direk Avrupa Birliği’nden destek primi yapılmayacak, Yunanistan kendi insiyatifi ve imkanları doğrultusunda tütüncüye değişik kanallardan destek primi vermenin yollarını arayacak.

Pamukçular için de durum net, üretici kaç dönüm pamuk ekiyorsa onun destek primini almaya devam edecek.

Toplantıda dile getirilen bir başka husus da, destek primleri Avrupa Birliği’nden üreticiye yönelik gelir ve herkersin hesabına yatıyordu, artık yeni uygulamaya göre Avrupa Birliği Yunanistan’a yıllık 2 milyar euro verecek ve Tarım Bakanlığı bu parayı üreticilere hak sahiplerine dağıtarak hesaplarına yatırıcak.

Toplantı sonrası Sabık Milletvekili İlhan Ahmet ve Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin BİRLİK Gazetesine şunları söylediler:

VİDEO İZLE:  http://www.dailymotion.com/video/x25vliy_yeni-tarim-politikasi-bilgilendirme-toplantisi_news 

  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz