Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TA NEA: “TÜRKİYE, HIRİSTİYANLARIN HAMİSİ”

TA NEA: “TÜRKİYE, HIRİSTİYANLARIN HAMİSİ”

11
0

T.C.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun hafta sonu Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret etmesi, Yunan basınında geniş yer buldu. Ta Nea, “Türkiye, Hıristiyanların hamisi” başlığını kullanıldığı haberinde, ziyaretin tarihi olduğuna vurgu yaptı.

 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Fener Rum Patriği Bartholomeos’u Patrikhane’de ziyaret etmesi, Yunan basınında ‘tarihi bir ziyaret’ olarak yorumlandı. Ta Nea, “İlk defa Patrikhane’ye tarihi bir ziyarette bulunan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’deki gayrimüslimler ile bölge ülkelerinde yaşayan Hıristiyanlar’ın koruyucusu oldukları mesajı verdi” yorumunda bulunurken, “Ortadoğu’daki siyasi çalkantıların, Hıristiyanları korkutmaması gerektiği” değerlendirmesinde bulunduğuna dikkat çekti. Gazete, Atina’daki diplomatik kaynakların, “Türk hükümet üyeleri, her bakımdan Türkiye’nin diğer dini gruplara karşı hoşgörü ile yaklaşan bir İslam ülkesi olduğunu son aylardaki çabalarıyla göstermeye çalışıyorlar.” tespitinde bulunduklarını aktardı.

 

Davutoğlu ve Patrik Bartholomeos’un basın mensuplarına yaptıkları açıklamalara tam sayfa yer veren gazeteler, görüşmede Patrik Bartholomeos’un “Türkiye’de sorunlarımızın çözümüne ilişkin siyasi bir irade var.” açıklamasında bulunduğunu ve Patrikhane, Rum azınlık ve bölgesel meselelerin ele alındığını yazdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz