Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SUNLİGHT 20 MİLYON EURO’YA GÜMÜLCİNE’YE FABRİKA KURUYOR

SUNLİGHT 20 MİLYON EURO’YA GÜMÜLCİNE’YE FABRİKA KURUYOR

15
0

Sunlight Sistemleri A.Ş. Avrupa’nın en çağdaş Kurşun Akü Geri Dönüşüm birimi için Gümülcine’ye (Komotini) 20 milyon euro’nun üzerinde yatırım yapacak.

Yapılan ilgili açıklamada Gümülcine Sanayi Bölgesi’ne 42 dönüm arazi üzerine inşa edilecek fabrikanın gerek yerel gerekse de Yunanistan bazında büyük faydalar sağlaması bekleniyor.

Fabrikanın 2013 yılının ikinci yarısında tamamlanması beklenirken, fabrikada Avrupa’daki en son teknoloji kullanacak. Gümülcine’ye inşa edilecek olan fabrika 50 kişiye yeni iş imkânı tanıyacak, ayrıca fabrikanın inşası için dolaylı yoldan iş kadroları da açılmış olacak.

Fabrikanın AB’nin koymuş olduğu çevrecilik hedeflerine de büyük katkı sağlaması bekleniyor. AB şartları gereği Yunanistan’ın kullanılmış kurşun akülerin _0’ünü yeniden dönüştürmesi gerekirken bugün için kullanılmış akülerin sadece ’si yeniden dönüştürülüyor.

Sunlight firmasının idari danışmanı Konstandinos Lafkas “Avrupa’da çalışan 37 geri dönüşüm fabrikası arasında en çağdaşı olacak olan Gümülcine’deki fabrika birçok avantaj sağlayacak. Yunanistan’ın bu alandaki yıllık ihtiyaçlarının €’ini karşılayacak olan fabrika Yunanistan’ın yıllık bazda 40 milyon euro tasarruf yapmasını sağlayacak” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz