Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSTANKÖY (KOS) ADASI’NDA DEPREMDE CAN KAYBI YAŞANDI

İSTANKÖY (KOS) ADASI’NDA DEPREMDE CAN KAYBI YAŞANDI

25
0

Ege Denizi’nde saat 01.31’de Bodrum ile İstanköy (Kos) Adası arasında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre iki kişi hayatını kaybetti. Bunlardan biri Türk vatandaşı diğerinin de İsveç vatandaşı olduğu iddia edildi. Yaklaşık 120 de yaralı var.

Ege Denizi’nde saat 01.31’de Bodrum ile İstanköy (Kos) Adası arasında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk depremden yedi dakika sonra da 5,1 şiddetinde ikinci bir deprem daha meydana geldi. İlk belirlemelere göre iki kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 120 civarında da yaralının var olduğu belirtiliyor. Hayatını kaybedenlerden biri Türk vatandaşı diğerinin de İsveç vatandaşı olduğu iddia edildi.

Deprem sonrası Denizcilik ve Adalar Politikası Bakanı Nektarios Santorinios ve Altyapı Bakanı Hristos Spricis C-130 tipi askeri uçakla Kos adasına gitti. Bir adet Puma askeri helikopteri de yaralıları Rodos hastanesine taşıyor.

İlk deprem, Lipsi ile Farmakonisi adalarının arasında gerçekleşti. Aynı bölgede 4,6 ve 4,4 şiddetinde iki artçı deprem daha yaşandı. İnsanların panik halinde evlerinden çıkmalarına neden olan depremler Atina’dan da hissedildi. Halk evlerinden dışarıya çıkarak sokaklarda sabahladı. Turistler de otellerini terkederek dışarıya çıktılar.

Depremde Kos adasından tarihi çarşı ve Defterdar Hacı İbrahim Efendi Camisi’nde hasar meydana gelirken, caminin minaresi yıkıldı, cami duvarlarında büyük yarıklar oluştu. 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz