Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SÖZDE SOYKIRIM HİKAYESİ HALKIN UMURUNDA DEĞİL, DEVLET HATIRLATIYOR

SÖZDE SOYKIRIM HİKAYESİ HALKIN UMURUNDA DEĞİL, DEVLET HATIRLATIYOR

23
0

Yunanistan’da halk geçim derdinde ve yarın “ne yaparım” düşüncesiyle yatıp kalkarken, devletin uygulaması sözde “Soykırım” tam gaz devam ediyor.

Yunanistan’da sözde “Pontus Soykırımı”ndan sonra artık Mübadeleyle Anadolu’dan Yunanistan’a göç eden Rumların da Türkiye’de sözde soykırıma maruz kaldıkları ileri sürülüyor. Bu vesileyle Yunanistan genelinde birçok bölgede törenler düzenlendi. Ancak bu törenlere halkın ilgisinin az olduğu gözlemlendi.

Gümülcine’de Kapadokyalılar ve Küçük Asyalılar Derneği tarafından kılıç anıtında düzenlenen sözde soykırımını anma töreninde hayal kırıklığı yaşandı. Asker ve üç beş subayın haricinde halktan katılım olmazken, Dernek Başkanı Haralambos Farasopulos ve Yönetim Kurulundan küçük çapta katılımın olduğu görüldü.

Başkan Farasopulos tören sonrasında BİRLİK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin’in, “bu yaşananlar Mübadele çerçevesinde yaşanmadı mı? soykırım tanımlaması ağır değil mi?” sorusuna, “çok ağır, Küçük Asya Yunanlıların maruz kaldığı en büyük soykırım parçası 1922’de yaşandı, ancak büyük bir parçası da sizlerin de bildiği üzere Türk hükümetinin de programlamasıyla Konstantinupolis’in (İstanbul) düşmesiyle başladı ve zaman içerisinde o güne kadar da devam etti” dedi.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x611qrt

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz