Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SKOR 3-1 OLSA DA ASLINDA İSTANBUL’DA KAZANAN DOSTLUK OLDU

SKOR 3-1 OLSA DA ASLINDA İSTANBUL’DA KAZANAN DOSTLUK OLDU

25
0

PAOK’un Veteran Takımı ile Kartal Öz Balkangücü Masterler takımı arasında skor 3-1 olsa da İstanbul’da kazanan dostluk oldu. Yunanlı heyet “böyle misafirperverlik görmedik” diyerek İstanbul’dan ayrıldı.

Türkiye Veteranlar Liginde mücadele eden Kartal Öz Balkangücü Masterler takımı ile Yunanistan Süper Ligi takımlarından PAOK’un Veteran Takımı arasında dostluk maçı düzenlendi. Kartal Stadında oynanan karşılaşmada iki takım oyuncuları dosthane görüntüler sergilerken, PAOK takımı sahadan 3-1 galip ayrıldı. Karşılaşmanın oynandığı stadyumda Türk ve Yunan bayrakları yan yana asılarak, dostluk mesajı verildi.

Kartal Stadında oynanan dostluk maçına Kartal Belediye Başkan Yardımcısı ve Kartalspor Başkanı Ali Apaydın, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Yeşilyurt, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Vize Konsolosu Georgios Gaitanis, Öz Balkan Gücü Kartal Spor ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Erişen, Kartal Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Nasır Nasır Süleymanoğlu, PAOK Futbol Kulübü Veteran Takımı Başkanı Filotas Pelios, PAOK’un efsane futbolcularından Terzanidis ve Yunan milli takımında oynamış olan daha birçok ünlü futbolcu katıldı.

Karşılaşma öncesi Başkan Yardımcıları Ali Apaydın ve Hüsnü Yeşilyurt iki takım oyuncularına madalyalarını taktı ve PAOK Futbol Kulübü Veteran Takımı Başkanı Filotas Pelios’a temsili bir kupa verdi. Dostluk maçını düzenleyen Öz Balkan Gücü Kartal Spor ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Erişen maç öncesi yaptığı konuşmada “Dostluk kazansın” dedi.

Karşılaşmada dosthane görüntüler sergilendi

İki takım futbolcularının karşılaşma boyuncu birbirleriyle oldukça dosthane görüntüler sergilediği karşılaşmanın ilk yarısını Kartal Öz Balkangücü Masterler 1-0 önde tamamladı. İkinci yarı PAOK takımının 3 gol bulmasıyla, karşılaşma 3-1 Yunan takımının galibiyetiyle bitti.

Maçta iki yetenek futbolcuya da fırsat verildi

Karşılaşmanın en önemli anlarından biri de, PAOK’un U-14 altyapısında top koşturan ve futbol otoriteleri tarafından büyük yetenek olarak kabul edilen Avrupa kulüplerinin de takibinde olan 13 yaşındaki Batı Trakyalı soydaş Türk futbolcu Alpaslan Tahsin oynadığı futbolla gelecek vadettiğini bir kez daha sahada gösterdi.

13 yaşındaki kaleci Yunan Alex Çobanidis ile birlikte son çeyrekte oyuna girerek veteranlarla birlikte futbol yeteneklerini sergilediler.

Stefanos Borbokis’in yerine oyuna giren Küçük Alpaslan, oynadığı kısa sürede kaleye isabetli 1 şut atarken, üçüncü golün de pasını verdi ve maçı izleyen futbolseverler tarafından büyük alkış aldı.  

Sonuçtan çok dostluğun ön plana çıktığı karşılaşmada, iki takım kaptanı karşılaşmanın son 10 dakikasında formalarını değiştirerek karşı takımlarda oynadı. Ayrıca sahada Türk ve Yunan bayrağı yan yana asılarak dostluk mesajı verildi. Karşılaşma sonrası iki takım formalarını birbirlerine hediye etti. 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz