Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE’NİN DAĞLIK KOLUNDA DİN ADAMLARI ŞİŞE VE SANDALYELERLE SALDIRIDA BULUNDULAR

İSKEÇE’NİN DAĞLIK KOLUNDA DİN ADAMLARI ŞİŞE VE SANDALYELERLE SALDIRIDA BULUNDULAR

28
0

İskeçe’nin dağlık kolunda din adamları şişe ve sandalyeyle dindaşına saldırıda bulundular. Yerel Seçimler yaklaştıkça İskeçe’nin dağlık kolunda Azınlık insanı birbirine girmeye başladı ve bazıları şiddete başvurmaya yöneldi. Görünen o ki bu seçimlerde özellikle İskeçe’nin dağlık kolunda Azınlık insanlarının birbirine gireceği sinyalleri ortaya çıkmış oldu.

İki din adamı tarafından 16 Şubat Pazar akşamı İskeçe’nin dağlık kolunda Ilıca Yukarı mahalledeki bir kahvehanede, eski Ilıca Nahiye Müdürü ve HALK HAREKETİ Meclis Üyesi adayı HASAN NAZIR saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren din adamları, Hasan Nazır’a önce sözlü saldırıda bulunmuş, akabinde ağza alınmayacak laflar sarf etmiş ve üzerine şişe ve sandalyelerle saldırdıkları ifade ediliyor.

HALK HAREKETİ Başkanı Gazeteci Cemil Kabza yaşanan kabul edilemez bu olaydan büyük üzüntü duyduğunu ve herkesi sağduyuya davet ederek ve bu olayı kınayan bir yazı yayınladı.  

 

KINAMA

İskeçe: 17 Şubat 2014

16 Şubat Pazar akşamı Ilıca Yukarı mahalledeki bir kahvehanede, eski Ilıca Nahiye Müdürü ve HALK HAREKETİ meclis üyesi adayı HASAN NAZIR’ın saldırıya uğradığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum.

İki siyasi rakip arasında kahvehane ortamında ve milletin huzurunda yapılan bir sohbet tartışmasına, iki din adamının da karışması ve  HASAN NAZIR’ı susturma çabaları ortamı germiş ve yakışmayan olayların yaşanmasına neden olmuştur.

HASAN NAZIR ve bazı şahitlerin ifadelerine göre, Hasan Nazır ve siyasi rakipleri arasında sohbet tartışması devam ederken, kahhvehanede bulunan iki din adamı, Hasan Nazır’la önce söz düellosunda bulunmuş, akabinde ağza alınmayacak laflar sarf etmiş ve üzerine şişe ve sandalyelerle saldırmışlardır. Sağduyulu ve soğukkanlı soydaşların araya girmesiyle olay son bulmuştur.

Sebep ne olursa olsun, her türlü kötü tartışmaları ve kavgaları önlemek için rol üstlenmesi gereken din adamlarının böyle bir davranış sergilemesi üzüntü verici ve düşündürücüdür.

Her zamandan çok ihtiyacını hissettiğimiz toplumsal huzur ve birlik beraberliğimize ciddi zararlar veren bu tür davranışlardan bütün siyasetçilerin, kanaat önderlerinin, halkın ve özellikle de din adamlarımızın kaçınması gerektiğine inanıyorum.

HALK HAREKETİ meclis üyesi adayı HASAN NAZIR’a saldıran iki din adamının hareketini kınar, üzüntülerimi belirtir ve bu tür hareketlerin bir daha yaşanmaması için herkesi sağduyuya davet ediyorum.

Saygılarımla

HALK HAREKETİ
Başkanı

Cemil KABZA

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz