Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇELİ GENÇLERDEN TÜRKİYE GEZİSİ

İSKEÇELİ GENÇLERDEN TÜRKİYE GEZİSİ

34
0

İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu, Türkiye gezisine katıldı. İTB Gençlik Kolu üyelerinden oluşan 50 kişilik grup, 18 – 27 Ağustos tarihlerinde Ankara ve Karadeniz bölgesine gerçekleştirilen geziye katıldı.

İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu Sorumlusu Bülent Hacı Salih, İskeçe Türk Birliği Denetim Kurulu Üyesi Hanife Hüseyin ve İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu yöneticilerinden Fatma Hoca’nın eşlik ettiği Gençlik Kolu üyeleri 18 Ağustos Cuma günü İskeçe’den hareket etti.

İTB Gençlik Kolu kafilesinin ilk durağı Ankara oldu. İTB üyeleri Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Camii ve Anıtkabir’i ziyaret etti.

İskeçeli gençler Ankara’dan sonra Samsun’a geçti. İTB Gençlik Kolu üyelerinde oluşan grup Samsun’dan sonra Trabzon’a gitti. Trabzon yolunda Ordu’da da mola veren ekip, burada teleferiğe binerek şehri yüksekten görme fırsatı buldu. İki gün Trabzon’da konaklayan kafile Trabzon’un turistik bölgesi Uzungöl’ü de ziyaret etti. Grup, Trabzon ziyaretini tamamladıktan sonra Amasya’ya geçti. İTB heyeti, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir tarafından da kabul edildi.

Amasya’da iki gün kalan İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu üyeleri, Karadeniz’in tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti, buralarla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu’nun son durağı ise İzmit oldu. İki gün İzmit’te kalan grup, burada Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi’ni de ziyaret etti. Dernek başkanı Lütfi Bodur ve dernek  yöneticileri tarafından karşılanan gençler, Batı Trakya Derneği’nin misafiri oldular. İzmit’teki tarihi ve turistik yerleri de gezen İTB heyeti dönüş yolunda İstanbul’da durarak Dolmabahçe Sarayı’nı da ziyaret etti. İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolu kafilesi 27 Ağustos Pazar gecesi İskeçe’ye döndü.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz