Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ ILICA HIDRELLEZ (BAHAR BAYRAMI) ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ ILICA HIDRELLEZ (BAHAR BAYRAMI) ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

24
0

İskeçe Türk Birliği’nin Mustafçova Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği geleneksel Hıdrellez (Bahar Bayramı) Şenlikleri başarıyla gerçekleşti.

Geleneksel olarak her 6 Mayıs günü İskeçe’nin Ilıca bölgesinde gerçekleşen Hıdrellez Bahar Şenlikleri bu sene de büyük bir katılımla gerçekleşti.

Hıdrellez Bahar Bayramı etkinlikleri Cuma günü olması münasebetiyle öğle saatlerinde başladı. İki otobüs ve özel arabalarla çok sayıda soydaş İskeçe Türk Birliği’nin Hıdrellez Bahar Bayramı etkinliğine katılmak üzere Ilıca’ya gitti.

Ilıca’daki etkinliğe İskeçe Türk Birliği Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin yanı sıra T.C. Gümülcine Başkonsolosu sn. Mustafa Sarnıç, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hral, D.E.B. Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, B.T.T.Ö.B. Asbaşkanı Nihat Osmanoğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal ve Meclis Üyeleri, Muzaffer Salihoğlu Azınlık Lisesi Yöneticisi Rıza Kırlıdökme, İskeçe Belediyesinde Eşitlik Listesi Başkanı Hüseyin Ahmetoğlu, İskeçe İli Türk Kadınları Kültür Derneği Başkanı Aysel Sağır ve çok sayıda soydaşlarımız katıldı.

 

İskeçe Türk Birliği Başkanı sn. Ahmet Kara selamlama konuşmasında 6 Mayıs Hıdrellez Bahar Bayramı’nın önemine vurgu yaparak, asırlardır bir Türk geleneği olduğunu ifade etti. Ayrıca konuşmasında 3. Amatör Futbol liginde oynayan ve 2. Amatör Futbol ligine yükselen Ilıca sporu da kutladı. Aynı önem ve vurguya selamlama konuşmalarında T.C. Gümülcine Başkonsolosu sn. Mustafa Sarnıç bey, İskeçe Müftü Yardımcısı, D.E.B. Partisi Başkanı, B.T.T.Ö.B. Asbaşkanı, Mustafçova Belediye Başkanı da değinerek, bu tür etkinliklerin Batı Trakya’mızın birlik ve beraberliğini pekiştirdiğini dile getirdiler.

 

Müzik Öğretmeni Süleyman Kara ekibiyle, Gümülcine’li ses sanatçımız Mehmet Altınok ve Folklor Öğretmenleri Hüseyin Ahmetoğlu ile Tülin Hacıhalil yönetimindeki İskeçe Türk Birliği Halk Oyunları Ekipleri sergiledikleri performansla izleyicilerden tam not aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz