Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE TİCARET ODASI BAŞKONSOLOS MUSTAFA SARNIÇ’I ZİYARET ETTİ

İSKEÇE TİCARET ODASI BAŞKONSOLOS MUSTAFA SARNIÇ’I ZİYARET ETTİ

16
0

İskeçe Ticaret Odası başkanı Stelyos Moraitis ve Yönetim Kurulu üyeleri T.C.Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç’ı ziyaret etti. Ziyaretin çok verimli geçtiği ve karşılıklı işbirliği konularının ele alındığı ziyarette bölgede değişik alanlarda var olan potansiyelin harekete geçirilmesi nı-oktasında hem fikir oldukları belirtildi.

Ziyaret sonrası Birlik gazetesine ziyaret ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Moraitis ve Başkonsolos Mustafa Sarnıç şunları ifade ettiler.

 

Moraitis: “Türk işadamları tarafından büyük bir ilginin olduğunu bizzat gördüm.”

 

“Bugün çalışma arkadaşlarımla birlikte bir nezaket ziyareti gerçekleştiriyoruz T.C.Gümülcine Başkonsolosuna ve ziyaretimizin amacı tanışmak, zaten sayın Başkonsolosu uzun zamandan beri tanıyorum, çünkü benim işletmeme geliyor bazı etkinliklerde ve kendisini oradan tanıyorum. Kendisi çok iyi bir insan ve bugün bizi büyük bir mutlulukla kabul etti. Tabii ki kendiside bizi İskeçe’de ziyaret edeceğini söyledi. O ziyarette kendisine çalışmalarımız hakkında bazı bilgiler vereceğiz. Neticede bugünkü ziyaretimiz çok verimli ve iyi bir ziyaretti. Bu türlü karşılıklı ziyaretlerden sadece yarar sağlayabiliriz.

Ankara ziyaretimiz mükemmeldi, aldığımız görüntü bizleri umutlandırdı. Gelecekte Türk işadamlarıyla bir işbirliğine gidileceğini belirtmek istiyorum, çünkü Türk işadamları tarafından büyük bir ilginin olduğunu bizzat gördüm. Bölgemizde üretilen kaliteli pamuklar için ilgilendiklerini gördüm.

Burada doğruyuda söyleyelim, bu insanlar hayvancılık alanında da yaklaşık iki yıldan beri bizi çamurdan kurtarıyorlar. Sadece bu saydıklarım değil, değişik ürünler için de istekli olduklarını gördüm. Ancak turizm alanında da ilgili olduklarını söylediler, bazı çalışmalar olduktan sonra sonuçları görmeye başlayacağız. Bu gelişmeler iki ülkenin yararına olduğu kadar bölgemizin kalkınması içinde yarar sağlayacaktır.”

 

Mustafa Sarnıç: “Trakya bölgesindeki potansiyeli muhakkak harekete geçirmeliyiz.”

 

“İskeçe Ticaret Odası başkanı sayın Moraitis Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte bugün ziyaretime geldiler, kendilerini tebrik ettim başarılar diledim. İskeçe’de çok önemli bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu ve bunu çok önemsediğimizi kendilerine ifade ettim. Özellikle bölgesel işbirliği alanında yeni ekibin çok fazla işler yapabilme potansiyelinden söz ettim. Bu potansiyeli harekete geçirmemiz gerektiğini ve bölgemizdeki yatırım ve işbirliği olanaklarından örnekler verdim. Bunun pekala İskeçe’de gerçekleşebileceğini söyledim. Özellikle turizm alanında belki Oda bünyesinde bir turizm kolu oluşturulmasının fayda sağlayabileceğinen söz ettim.

Özellikle bölgenin ayrıca turizm açısından büyük bir potansiyel barındırdığını, İskeçe, Gümülcine ve Dedeağaç dağlık bölgelerinin adeta saklı bir Cennet olduğunu turizm açısından henüz keşfedilmediğini ve bunun yapılması gerektiğini bildirdim. Bizler Başkonsolosluk olarak her zaman Oda tarafından Türkiye ile Yunanistan arasında ekonomik ve ticaret alanında bölgesel anlamda bir işbirliğine katkıda bulunacaksak bunu sağlamaya hazır olduğumuzu tüm imkanlarımızı seferber edebileceğimizi kaydettim. Onlar da bu görüşmeden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Keza geçtiğimiz hafta Ankara’ya bir ziyaretleri olmuş, ondan da çok memnun kalmışlar. Bu tür ziyaretlerin karşılıklı olarak ben çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu bölge Trakya bölgesi hakikaten çok büyük bir potansiyel barındırıyor. Bunu muhakkak ne yapıp yapıp harekete geçirmeliyiz. Özellikle Yunanistan’ın ekonomik ve mali krizden geçtiği bir dönemde komşu ülkelerle işbirliğine her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç olduğu görüşündeyim.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz