Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK’TEN ALINAN ATA TOPRAĞI BU YIL SAMSUN YERİNE SOMA’YA GÖTÜRÜLECEK

SELANİK’TEN ALINAN ATA TOPRAĞI BU YIL SAMSUN YERİNE SOMA’YA GÖTÜRÜLECEK

13
0

Bu yıl 26’ncısı düzenlenen ‘Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu’ kapsamında Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi.

Bu yıl 26’ncısı düzenlenen ‘Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu’ kapsamında Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi. Toprağın, Manisa’nın Soma ilçesinde maden kazasında hayatını kaybeden 284 işçinin anısına Soma’ya götürüleceği kaydedildi. Törene T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu’nda görevli Muavin Konsolos Murat Ertaş katıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programda konuşan İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, büyük önem arz eden toprakların bir bölümünün Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, kalan kısmının da Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden maden şehitleri için Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Soma Şubesi’ne götürüleceğini belirtti.

“Komşu ülke Yunanistan ile ilişkilerimizi ne kadar geliştirirsek orada soydaşlarımız rahat ve mutlu olacak”

Gürbüz, en acı günde bile küllerinden doğan bir milletin bireyleri olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, “Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’ni nasıl vermişsek bugün en acı günümüz de olsa yine birlikte hedefe ulaşmanın gayreti içindeyiz. Biz dost ve komşu ülke Yunanistan ile ilişkilerimizi ne kadar geliştirirsek orada bulunan soydaşlarımızın da o ölçüde rahat ve mutlu olacaklarını düşünüyorum” dedi.

“Türkiye hapşırsa Batı Trakya nezle olur”

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu ise Batı Trakya’nın kültür ve anlayış olarak Trakya’nın devamı olduğuna işaret ederek, “Türkiye hapşırsa Batı Trakya nezle olur” diyerek, bu yıl ilk defa olarak toprağı Samsun’a değil de Soma’da maden şehitlerinin hatırası olarak Soma’ya göndereceklerini kaydetti.

Atatürk’ün Selanik’teki evinden getirilen Türk bayrağına sarılı topraklar, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu ve İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü atletlerine teslim edildi.

Atletler, 737 kilometre koştuktan sonra toprağın bir parçasını 19 Mayıs törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e teslim edecek.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz