Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK’TE “ATATÜRK EVİ”NE YOĞUN İLGİ

SELANİK’TE “ATATÜRK EVİ”NE YOĞUN İLGİ

16
0

“Selanik’te yeni restore edilen “Atatürk Evi”ne yoğun ilgi. Bir süre önce kapsamlı restorasyon sonrası T.C.Kültür Bakanı Ömer Dinçer’in katılımıyla açılan “Atatürk Evi” ziyaretçilerini ağırlıyor.

Türkiye’den Selanik’i gezmeye  gelen veya Balkan ülkeleri gezisinden Türkiye’ye geri dönen Türk turistlerin “Atatürk Evi”ni ziyaret etmeleri müzenin çevresindeki esnafa da yarıyor.

Müzenin çevresinde bulunan hediyelik eşya satan ve hemen “Atatürk Evi” karşısında demli Türk Çayı ve Türk Kahvesi satan “Museum Cafe”ye Türk Turistlerin ilgisi de bir hayli yoğun.

“Atatürk Evi”nin tam girişine karşı bulunan “Museum Cafe”de sabah kahvaltısı keyfi ise ziyarete bir başka zevk veriyor. Türk turistler bir yandan “Atatürk Evi”ni dışarıdan seyrederken diğer yandan da Selanik’te ilk defa demli Türk Çayı ve Türk Kahvesi’nin keyfini çıkarıyor.

Kısacası hafta sonları Selanik adeta Türkçe konuşuyor ve yaşıyor. Bu yoğun ilgiden memnun olan Selanik esnafı, Ramazan Bayramı’nda yaşadığı bereketi şimdi sabırsızlıkla Kurban Bayramı’nı da bekliyor. 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz