Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK BAŞKONSOLOSU TUĞRUL BİLTEKİN’E HALKİDİKİ’DE İFTAR YEMEĞİ

SELANİK BAŞKONSOLOSU TUĞRUL BİLTEKİN’E HALKİDİKİ’DE İFTAR YEMEĞİ

16
0

Halkidiki Turizm Tanıtım ve Pazarlama Organizasyonu ve Halkidiki Otelciler Birliği tarafından T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin’e iftar yemeği verildi.

 

Nea Potidea’da verilen iftar yemeğine T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, Muavin Konsoloslar, Başkonsolosluk çalışnaları, Halkidiki’den sorumlu Orta Makedonya Bölge Başkan Yardımcısı (Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής) İoannis Giorgos, Halkidiki Turizm Tanıtım ve Pazarlama Organizasyonu (Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Marketing Χαλκιδικής) Başkanı ve Halkidiki Otelciler Birliği (Ενωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής) Başkanı Grigoris Tasios, Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Avrupa Gazeteciler Derneği Yunanistan Temsilcisi İlhan Tahsin ve eşi Yıldız Mehmet, Türk Hava Yolları (THY) Kuzey Yunanistan Selanik Bölgesi Müdürü Utku Yazan  ve eşi, Makedonya-Trakya Müslümanları Kültür Ve Eğitim Derneği Başkanı Osman İsmailoğlu, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Mustafa Boran, Selanik ve Kuzey Yunanistan Ticaret Ateşesi Kemal Sinan Tüzün, Din Görevlisi Salih Molla Salih katıldı.

 

Yaklaşık 90-100 yıl aradan sonra Selanik Halkidiki bölgesinde Ezan-ı Muhammediye’nin yeniden edalanması gerçekten orada bulunan Başkonsolos ve diğer yetkililerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu. İftar saati geldiğinde Selanik Din Görevlisi Salih Molla Salih yemeğin verildiği mekanda ezan okudu ve herkes iftarını hurmayla açtı. Başkonsolos Tuğrul Biltekin’e verilen iftar yemeğinde Yunanlı yetkililer tüm detayları düşünmüş olmaları ise görülmeye değerdi.

 

Tuğrul Biltekin: “Mübadele yıllarından sonra Ezan-ı Muhammediye’nin seslendirilmesi beni ve burada bulunanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu.”

 

İftar öncesi Birlik gazetesine kısa bir değerlendirmede bulunan Başkonsolos Tuğrul Biltekin, “bu akşam burada tarihi bir anı yaşamanın mutluluğu ve mübarek ramazan ayının verdiği huzuru yaşamanın sevinci içerisindeyim. Yunanlı dostlarımız, Halkidiki’den sorumlu Orta Makedonya Bölge Başkan Yardımcısı (Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής) İoannis Giorgos, Halkidiki Turizm Tanıtım ve Pazarlama Organizasyonu (Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Marketing Χαλκιδικής) Başkanı ve Halkidiki Otelciler Birliği (Ενωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής) Başkanı Grigoris Tasios’un böyle kutsal bir ayda bizleri düşünmüş olmaları ve bizlere burada bir iftar yemeği vermelerinden ötürü duyduğum memnuniyeti dile getirirken kendilerinede teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten ezan okunduğunda duygulandım. Çünkü uzun yıllar aradan sonra bu bölgede Halkidiki bölgesinde Mübadele yıllarından sonra Ezan-ı Muhammediye’nin seslendirilmesi beni ve burada bulunanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Allah kabul etsin ve bunun inşallah devamını diliyorum.” Dedi.

 

“TÜRK KOMŞULARIMIZI BAYRAM TATİLİNDE HALKİDİKİ’YE BEKLİYORUM”

 

Halkidiki Turizm Tanıtım ve Pazarlama Organizasyonu (Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Marketing Χαλκιδικής) Başkanı ve Halkidiki Otelciler Birliği (Ενωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής) Başkanı Grigoris Tasios da yaptığı konuşmasında, “Müslümanların kutsal bir geleneği olan Ramazan ayı dolayısıyla dostumuz Başkonsolos Tuğrul Biltekin’e bir iftar yemeği vermeyi düşündük. Ben ve ekibim Halkidiki bölgesindeki Turizm altyapı potansiyelinin ayrıcalıklarını göstermek üzere bu yemeği planladık. Biz herkesin dinine ve inançlarına saygılıyız. Bölgemizde 5o ve üzeri yatak kapasiteli bir oteller ağı var. Buraya gelecek olan Türk turistleri en iyi şekilde ağırlamak için hazırız. Tabii ki vizenin kaldırılması için de gerekli girişim ve çalışmaları yapıyoruz. Bölgemizi ziyaret etmesini beklediğimiz Türk komşularımızı en iyi şekilde karşılayarak rahat bir Bayram tatili ve yaz tatili geçirmelerini sağlamak üzere ne gerekiyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Ben sizin gazeteniz aracılığıyla Başkonsolos Tuğrul Biltekin ve katılan herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ayrıca yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı dolayısıyla da tüm Müslümanların Bayramını kutluyorum. Onları Halkidiki’ye bekliyorum.” Dedi.

 

Halkidiki’den sorumlu Orta Makedonya Bölge Başkan Yardımcısı (Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής) İoannis Giorgos, yaptığı kısa konuşmasında, “dostum ve arkadaşım Başkonsolos Tuğrul Biltekin ile bu akşam burada olmaktan dolayı mutluyum. Zaten biz kendisiyle sık sık biraraya gelme fırsatı buluyoruz. Bu akşam da yine bir vesileyle biradayız. Halkidiki bölgesi Türk dostlarımız için yabancı değil. Onlar tatil için buraya geliyorlar. Son olarak THY da Thessaloniki bağlantısıyla buna katkı sağlıyor. Vize olayı çözülürse umuyorum beklentilerimize daha fazla cevap verilecektir. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. “dedi.

 

Türk Hava Yolları (THY) Kuzey Yunanistan Selanik Bölgesi Müdürü Utku Yazan da Birlik gazetesine yaptığı değerlendirmede, “bu akşam burada tarihi anlardan birini yaşıyoruz. Uzun yıllar aradan sonra Halkidiki bölgesinde Ezan sesinin duyulması beni duygulandırdı. Bölgenin büyük bir turizm potansiyeli mevcut. Biz THY şirketi olarak neredeyse birbuçuk yıla yaklaşıyoruz ve uçuşlarımızla 60 binin üzerinde yolcuyu bölgeye ve dünyanın dörtbir yanına taşıdık. Bölgenin dünya ülkeleri ile İstanbul üzerinden bağlantısını sağladık. Şu an haftada 7 defa uçuyoruz ve en kısa zamanda bunu 8’e çıkarmak istiyoruz. Gerekli iznler alınması halinde ise uçuşlarımızı daha da arttırmak ve başka noktalara da yaymak istiyoruz. Ben bu akşamki iftarın geröekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik etmek istiyorum. ALLAH herkesten razı olsun.” Dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz