Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK BAŞKONSOLOSU TUĞRUL BİLTEKİN “GAZİ EVRENOS BEY TÜRBESİ”NİN AÇILIŞINA KATILDI

SELANİK BAŞKONSOLOSU TUĞRUL BİLTEKİN “GAZİ EVRENOS BEY TÜRBESİ”NİN AÇILIŞINA KATILDI

11
0

T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, “Gazi Evrenos Bey Türbesi”nin açılışına katıldı. Yenice-i Vardar’da (Giannitsa) bulunan “Gazi Evrenos Bey Türbesi”, geçirdiği kapsamlı restorasyonun ardından 10 Ocak 2014, Cuma akşamı 11. Bizans Eserleri Dairesi ile Pella Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle ziyarete açıldı.

Etkinliğe, T.C. Selanik Başkonsolosu Sayın Tuğrul Biltekin’in yanısıra, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Selanik Dış İlişkiler Ofisi Direktörü Athanasios Kotsionis, YDP Pella Milletvekili İordanis Simeon Tzamtzis, Yunanistan Kültür ve Spor Bakanlığı Genel Sekreteri Lina Mendoni, Prehistorik ve Klasik Eserler Dairesi Müdürü Nikoleta Valakou, Bizans ve Bizans Sonrası Eserler Dairesi Müdürü Evgenia Gerousi, Yenice-i Vardar Belediye Başkanı Grigoris Stamkos, yerel yetkililer ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Kültür Bakanlığı Genel Sekreteri Lina Mendoni yaptığı konuşmada, “Gazi Evrenos Bey Türbesi” açılışından memnuniyet duyduğunu ve Osmanlı dönemi eserlerinin ayağa kaldırılması için kapsamlı bir çalışma içinde bulunduklarını söyledi.

Açılışla eşzamanlı olarak Türbe’de ”Edward Lear: Victoria Devrinin bir sanatçısının Giannitsa bölgesine yaptığı seyahat” konulu serginin açılışı geröekleştirildi.

Açılış sonrası Başkonsolos Sayın Tuğrul Biltekin, “Gazi Evrenos Bey Türbesi”nin başına giderek dua etti ve duygulu anlar yaşadığı görüldü.

 

Gazi Evrenos Türbesi ziyaret saatleri:

Perşembe-Pazar 09:00-15:00. İlerleyen tarihlerde bu saatlerin 10:00-17:00 olarak değiştirilmesi öngörülmektedir.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz