Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK BAŞKONSOLOSU TUĞRUL BİLTEKİN ANKARA’YA DÖNÜYOR

SELANİK BAŞKONSOLOSU TUĞRUL BİLTEKİN ANKARA’YA DÖNÜYOR

14
0

Türkiye Cumhuriyeti Selanik (Thessaloniki) Başkonsolosu Tuğrul Biltekin görevini tamamlayarak Ankara’ya dönüyor.

Türkiye Cumhuriyeti Selanik (Thessaloniki) Başkonsolosu Tuğrul Biltekin görevini tamamlayarak Ankara’ya dönüyor. Kuzey Yunanistan’da, Yunanistan makamlarıyla dört yıl boyunca uyum içerisinde diplomatik teamüllere göre iki ülkenin diplomatik, kültür-sanat ve ekonomik işbirliğine maksimum derecede katkı sağlayan Başkonsolos Biltekin Selanik’e veda ederek Ankara’ya dönüyor.

Geçirdiği dört yıl boyunca Selanik ve civarında yaşayan Batı Trakyalı soydaşlarıyla da önemli çalışmalara da imza atan Biltekin, iki ülkenin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak ilişkilerin daha da ileriye gitmesine azami şekilde dikkat gösterdi. Yaptığı kararlı çalışmalarıyla Yunanlı makamların ve Kilise’nin de beğenisini toplayan Başkonsolos Biltekin Selanik ve çivarında sevilen bir diplomat olarak anılacak. 

Son olarak Selanik’teki görevinden ayrılmazdan önce yazılı bir açıklamayla herkese veda eden Başkonsolos Tuğrul Biltekin yazısında şu ifadelere yer veriyor:

“Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu’nda dört yıldır sürdürmekte olduğum görevimi bugün tamamlıyorum. Bu süre içinde bana, aileme ve Başkonsolosluğumuz mensuplarına gösterilmiş olan dostluk ve konukseverlik için içten teşekkür ederim. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma ve komşu iki ülke halklarını yakınlaştırma çabalarımızda bizlere destek olanlara şükranlarımı sunarım. Ben ve ailem, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu Selanik ve Kuzey Yunanistan’da geçirdiğimiz bu anlamlı dönemi ömür boyu hatırlayacağız. Gelecek günlerin halklarımız için başarı, refah ve esenlikler getirmesini diler, saygılarımı sunarım.”

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz