Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİBEL MUSTAFAOĞLU’NDAN BÖLGEMİZİN SINIRLARINI AŞAN “KOMİK” BİR KINAMA

SİBEL MUSTAFAOĞLU’NDAN BÖLGEMİZİN SINIRLARINI AŞAN “KOMİK” BİR KINAMA

27
0

Batı Trakya’da siyasetle uğraşan Sibel Mustafaoğlu, Batı Trakya sınırlarının dışına çıkarak Patra’ya Hukuk Fakültesi kurulmasına karşı çıkıyor.

Sibel Mustafaoğlu, Başbakan Çipras’ın Patra bölgesine yeni bir Hukuk Fakültesi kurulmasına karşı çıkıyor ve eğitimle ilgili bu gelişmeyi kınadığı Yunan basınında yer alıyor.

Gazetenin haberinde Belediye Meclis Üyesi Sibel Mustafaoğlu, Başbakan Çipras’ın bu hareketini seçim öncesi rüşveti olarak değerlendiriyor ve Patra’ya kurulacak olan Hukuk Fakültesi’nin, Trakya Dimokritos Üniversitesi’nin derecesini düşüreceğini ve dolayısıyla da bölgemizi daha fazla çöküntüye mahkum edeceğini ileri sürüyor.

Sibel Mustafaoğlu’nun, derhal Gümülcine (Komotini) Belediye Meclisini bu konuyla ilgili toplantıya davet edeceğini ve bölgedeki tüm kurum ve kuruluşların bu konuya karşı çıkmaları gerektiğini ifade ediyor.

Şimdi tüm gözler, yüzlerce kilometre uzakta bulunan ve hükümet tarafından Mora’nın Patra şehrinde kurulması planlanan Hukuk Fakültesi’nin, Sibel Mustafaoğlu’nun kınamasının dikkate alınıp alınmayacağına çevrildi. Tabii ki Gümülcine Belediyesi’de böyle komik bir olayı Meclis gündemine alıp almayacağı ise işin bir diğer komik yanı.

Çünkü, bir yağmurda Gümülcine’nin bazı mahalleleri sel sularıyla uğraş verirken, yaz aylarında bazı köylerde içme suyu sıkıntısı yaşanırken, yardıma muhtaç fakir Azınlık ailelerine el uzatılmazken, Meşe sahilindeki insanların yaz aylarında vakitlerini geçirdikleri yazlık yerleşim bölgesinin kaldırılmasına ve onbinlerce euro cezalara seyirci kalınırken Patra’ya Hukuk Fakültesi kurulmasına karşı çıkarak gündem maddesini değişik yönlere çekilmek istenmesi bölge insanında akıl durgunluğu yaratmaya yetip artıyor.

Ne diyelim ki? Gerektiği zaman, gerektiği şekilde yapılacak olan değerlendirmeden sonra muhakkak en iyi kararı bölge insanı verecektir. Patra’ya Hukuk Fakültesi mi? Bölgemize hizmet mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz