Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAVUNMA BAKANI KAMMENOS: “BAYRAK DİKMEK BU GİRİŞİMİ YAPANA SORUMLULUK YÜKLER”

SAVUNMA BAKANI KAMMENOS: “BAYRAK DİKMEK BU GİRİŞİMİ YAPANA SORUMLULUK YÜKLER”

20
0

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Ege Denizi’nde bir kayalığa Yunan bayrağı diken kişileri eleştirerek, “Bayrak dikmek bu girişimi yapana sorumluluk yükler” dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Ege Denizi’nde bir kayalığa Yunan bayrağı diken kişileri eleştirerek, “Bayrak dikmek bu girişimi yapana sorumluluk yükler. Bu kişi de girişiminin arkasında durma imkanına sahip biri olmalı.” dedi.

Kammenos, Yunan Meclisinde yaptığı konuşmada Ege Denizi’nde bir kayalığa bayrak dikme girişiminde bulunan kişilere yönelik “sorumluluk” eleştirisinde bulundu.

Bu tür bir faaliyette bulunan kişilerin güvenlik güçlerini bilgilendirmesi gerektiğine dikkati çeken Kammenos, “Biri eline bayrak alıp bir yere çekerse, kendisinin o bayrağı sonuna kadar kanıyla müdafaa edeceğini de garanti etmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Kammenos, bayrağın güçlü bir ulusal egemenlik sembolü olduğunu vurgulayarak, “Bayrak dikmek bu girişimi yapana sorumluluk yükler. Bu kişi de girişiminin arkasında durma imkanına sahip biri olmalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Kammenos özetle konuşmasında şu ifadeleri dile getirdi.

“Orduya teslim olduğumuzda her er, her subay ve tüm Yunanlılar ettikleri yeminde, bayrağı kanımızın son damlasına kadar koruyacağımıza yemin ediyoruz. Asker de, Yunan vatandaşları ve Yunan halkı da bunu yapıyor.

Kim bir bayrağı sırtına alıyor ve dikmeye gidiyorsa onu savunması gerekmektedir, veya orduya gelsin ve desin ki, ben bugün iki arkadaşımla paskalya olduğundan dolayı oraya bir bayrak koyalım. Bilmeniz gerekir ki sizleri onu savunmaya davet ediyoruz. Madem ki ikisi de milli muhafız 2 adet G3 vereceğiz kendileri savunsunlar.

Elbette, her Yunan adasına bir bayrak koyabiliriz, ancak asıl nokta bayrağın bir sembol olmasıdır. Bayrak aynı zamanda ulusal egemenliğin güçlü bir eylemidir.

Sorgulama sorunu yok. Adalar ve ulusal egemenlikleri uluslararası anlaşmalar tarafından belirtilmektedir. Ve Lozan Antlaşması, evet, bizim için ve elbette NATO için de kabul edilebilir ve bağlayıcı bir uluslararası sözleşmedir. Ve tabi ki Türkiye için de. Türkiye de Lozan Antlaşması’nı imzalamıştır. AB için ve tüm uluslararası kuruluşlar için BM için geçerlidir. Bu bağlamda, Yunanistan birlik olduğunda haklarını kazanabilir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz