Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAMİ ALİ TORAMAN: “SAYGIDEĞER VELİLER ÇOCUKLARINIZI AZINLIK OKULLARINA KAYDETTİRİN”

SAMİ ALİ TORAMAN: “SAYGIDEĞER VELİLER ÇOCUKLARINIZI AZINLIK OKULLARINA KAYDETTİRİN”

16
0

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği, 2012-2013 Eşitim yılının başlamasına .ok az bir zaman kala yazılı bir eğitim ve öğretim yılı mesajı yayınladı. Başkan Sami Ali Toraman, Azınlıktan anne babalara seslenerek çocuklarını Azınlık okullarına yazdırmaları çağrısında bulundu. Toraman, “Saygıdeğer veliler en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızın iyi yetişmesinde sizlerin katkıları büyüktür. Sizler okulla öğretmenlerle işbirliği halinde olun ve çocuklarınızın her türlü etkinliklere katılmalarını teşvik edin. Çocuklarınızın dersleriyle ilgilenin. Çocuklarınızı Azınlık okullarına kaydettirin” çağrısında bulundu.

 

2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESAJI

Gümülcine, 31.08.2012

 

2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılı tüm Batı Trakya Türk Azınlığı’na kutlu olsun.

Sevgili öğrenciler, siz bizim geleceğimizsiniz. Türk Kültürü’nün devam etmesi ve azınlığımızın daha aydınlık yarınlara umutla bakabilmesi sizin alacağınız eğitime ve yapacağınız çalışmalara bağlıdır.

 

Değerli öğretmenler, azınlığımızın gelişmesi çağdaşlaşması, kültürümüzün zenginleşmesi, Türk Dili’nin gelişmesinde ve azınlık fertlerinin ifade gücünün artmasında en büyük görev sizlere düşmektedir. Amacınız çocuklarımıza verilen eğitim seviyesini ve kalitesini yükseltmek, tarihimize, kültürümüze, milli ve manevi değerlerimize bağlı, bilgili çağdaş kuşaklar yetiştirmek olmalıdır.

 

Saygıdeğer veliler en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızın iyi yetişmesinde sizlerin katkıları büyüktür. Sizler okulla öğretmenlerle işbirliği halinde olun ve çocuklarınızın her türlü etkinliklere katılmalarını teşvik edin. Çocuklarınızın dersleriyle ilgilenin.

 

Saygıdeğer veliler çocuklarınızı Azınlık okullarına kaydettirin.

Çocuklarınızla ilgilendiğiniz ölçüde başarılarının arttığını göreceksiniz.

Batı Trakya’da mülkiyeti azınlığa ait olmak üzere iki dilde eğitim yapacak yeni azınlık anaokulları, ortaokulları, liseleri açılmalıdır.

Batı Trakya’da Bazı devlet okullarında Türkçenin seçmeli ders olarak okutulması uygulaması doğru değildir.

Batı Trakya’da Türk azınlık çocuklarının kendi eğitim kurumlarını seçmeleri için gayret gösterilmelidir.

2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında geçilmekte olan taşımalı eğitimin ve öğretimin dikkatle takip edilerek başarılı olması için özen gösterilmelidir.

2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında, ikili antlaşmalara uygun bir şekilde eğitim sorunlarımızın çözüme kavuştuğu, umutlarımızın gerçekleştiği bir hoşgörü dönemi olması dileğiyle öğrenci, öğretmen ve anne-babalara başarılar dileriz.

 

BATI TRAKYA TÜRK ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU

ADINA

 

GENEL SEKRETER                          BAŞKAN

 

Handan Ali Hüseyin                      Sami Ali Toraman

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz