Ana Sayfa Batı Trakya Haberler FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ…RODOS’TA TUTUKLU DİN GÖREVLİSİ İLTER MEÇO BİRLİK GAZETESİNE KONUŞTU

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ…RODOS’TA TUTUKLU DİN GÖREVLİSİ İLTER MEÇO BİRLİK GAZETESİNE KONUŞTU

10
0

Rodos’ta görev yapan din görevlileri İlter Meço ve Sunusi Mısıroğlu’nun Polis tarafından gözaltına alındığı iddia ediliyor. Rodos polisi İlter Meço ile Sunusi Mısıroğlu’nu tutuklayarak mahkemeye sevketmek üzere nezarete aldığı söyleniyor.

Birlik gazetesi olarak saat 20:15’te görüştüğümüz din görevlisi İlter Meço, “şu an polis merkezinde tutukluyum, evet doğrudur. Avukatımla görüşüyorum. Beni biraz sonra arayın” dedi. 

Gelişmeleri takip ediyoruz.

GÖZALTINDA TUTUKLU OLAN DİN GÖREVLİSİ İLTER MEÇO BİRLİK GAZETESİNE KONUŞTU

İLTER MEÇO: “CAMİ İŞGAL EDİLSE BİLE, BİZLERE YERYÜZÜ MESCİDDİR. ONUN İÇİN HER YERDE NAMAZIMIZI KILARIZ

Rodos’ta yaklaşık üç yıldan beri din görevlisi görevini yürüten İlter Meço, bu gün saat 14:45 sularında gözaltına alındı. Birlik gazetesi olarak bizler de kendilerini saat 22:30 sularında arayarak geçmiş olsun dileklerimizi iletip, kendisinden son gelişmelere dair detaylı bilgiler almaya çalıştık.

İlter Meço, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ben imam olarak buradaki halkın da tasvibiyle yaklaşık üç buçuk yıldan beri görev yapıyorum. Bu gün öğle namazını kıldırmak üzere camiye geldim. O sırada camiye daha önce gelmiş olan atanmış kişi Hasan Kara Ali mihrapta duruyordu. Bu kişi ne bana ne de halka tayinli olduğuna dair hiç bir belge olmadan, bu gün gelmiş ve mihrabı işgal etmiştir. Tabii tahminimce vakıf tarafından da bu şahsı destekleyecek yaklaşık 10 bayan da yanında getirilmişti. Ben de mihraba gittiğimde kendisine müsaade eder misin dedim. O da hayır deyince bir kargaşa durumu koptu. Tabii ben kargaşanın olmaması için elimden geleni yapmaya çalıştım. Bu olayın ardından aynı kişi polise giderek hakkımda suç duyurusunda bulunmuş ve polise tayinli olduğu halde namaz kıldırmak istemiş şeklinde bilgi vermiş.

“Her türlü üzerimize gelmelerine rağmen bu davamızdan geçmeyiz ve mücadeleye varız”

Şu anda nezaret hanede tutukluyum. Benimle birlikte Sunusi Mısırlıoğlu da tutuklu. Fakat her ikimizde ayrı yerlerdeyiz. Bu yaşanan olay toplumun çok ağrına gitmiştir. Eğer istenmeyen bir adamın ilk icraatı bu olursa, gerisini siz varın düşünün. Ben şunu söylemek istiyorum; her türlü üzerimize gelmelerine rağmen bu davamızdan geçmeyiz ve her türlü mücadeleye varız. Ben buraya buradaki insanlarımıza hizmet etmek için geldim, onların da bu hizmete ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum. Ayrıca buradaki insanlarımızı da bırakma niyetinde değilim. Cami işgal edilse bile, bizlere yeryüzü mesciddir. Onun için her yerde namazımızı kılarız. Bu birlik ve beraberliğimizi hiç bir zaman bırakmayız, her zaman devam ettiririz. Son olarak bizler yeterki, birlik ve beraberlik içinde ve sağ duyulu olalım. Benim şu anda gözaltında tutuklu olmuş olmam bile, hiç bir şeyden dini inançlarımızdan caydıramaz. Bütün bu olanalar Yunanistan’ın büyük bir demokrasi ayıbıdır, insan hak ve özgürlüklerine yapılan bir saygısızlıktır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz