Ana Sayfa Batı Trakya Haberler RODOP VE İSKEÇE ESNAF VE SANATKAR ODALARI TÜRK TEMSİLCİLERİNDEN BAŞKONSOLOS SARNIÇ’A YEMEK

RODOP VE İSKEÇE ESNAF VE SANATKAR ODALARI TÜRK TEMSİLCİLERİNDEN BAŞKONSOLOS SARNIÇ’A YEMEK

13
0

Rodop Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve İskeçe Ticaret Odası’na seçilen Türk temsilciler, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç onuruna Yassıköy’de yemek verdiler. Yemeğe Muavin Konsolos Adnan Öztürk de katıldı.

Güzel bir atmosferde gerçekleşen akşam yemeğinde temsilciler sırasıyla söz alarak yapmış oldukları çalışmalar ve meslekleri ile ilgili sunumlar gerçekleştirdi.

Rodop Esnaf ve Sanatkarlar Odası genel Sekreteri Rıdvan Ahmet, yaptığı kısa selamlama konuşmasında, “bu akşam verilen yemeğimizin asıl amacı, sayın Başkonsolos Mustafa Sarnıç’ı uğurlamak için hep birlikte toplandık. Ben kendilerine gittikleri yerlerde başarıların devamını diliyorum. Bizleri unutmasınlar, çünkü bizler kendilerini hiç bir zaman unutmayacağız. Kendileri Balkanlar’dan Ata yurdumuza gidecekler. Bu anlamda Ata yurdumuza Bozkurt’lara selamlarımızı götürsünler” dedi.

Sırasıyla söz alan Başkonsolos Mustafa Sarnıç, Ticaret Odalarına seçilen esnaf ve sanatkarların temsilcilerini birer birer tebrik etti ve yapmış oldukları çalışmalarla Azınlık ve çoğunluk esnaf, sanatkar ve işadamlarına vermiş oldukları hizmetten dolayı kendilerine teşekkür etti. Sarnıç konuşmasında özetle şunları dile getirdi:

“Saygı değer işadamı ve esnaf dostlarım, ben ve çalışma arkadaşlarım adına bizleri buraya davet ettiğiniz için sizlere en içten şükranlarımı sunuyorum. Burada dört yıldan beri görev yapmaktayım. Her zaman iki ülke arasında özellikle örgütsel çapta ekonomik ve ticari işbirliğinin gelişmesine önem ve öncelik verdim. Neredeyse her taşın altında, acaba bir şey çıkar mı diye baktım, çalmadığım kapı kalmadı. Sizler de buna nispeten şahit oldunuz.

Buradaki Yunanlı dostlarımız ile odalarla çok güzel iş birliği kurduk. Gümülcine ve İskeçe’deki Ticaret Odalar’ının yanı sıra Drama ve Kavala’daki Ticaret Odaları ile de işbirliği çerçevesinde karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdik. Karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk. Şu anda ülkede ciddi bir ekonomik kriz yaşanıyor ve sizlerin bundan etkinlendiğinizi gayet iyi biliyoruz. Yaptığımız görüş alış verişlerinde Doğu Makedonya Trakya Bölgesi’nin, krizden nispeten en az etkilenen bölge olduğu üzerinde hem fikir olunan bir konudur. Dileriz ki bu iş birliği daha da devam eder. Ben inanıyorum ki bölgede çok önemli bir iş birliği potansiyelleri vardır. Bunu harekete geçirmek gerekmektedir. Tabii ki Türkiye elinden geleni yapacaktır ama Yunanistan tarafının da atması gereken adımları vardır. Bu adımlar atıldığı ve özendirmelerde bulunulduğu takdirde, inanıyorum ki bundan en fazla bölgede sizler yararlanacaksınız. Kiminiz büyük, kiminiz küçük ölçekli işler yapıyorsunuz ama ne olursa olsun, ölçek büyüdükçe bundan herkes yararlanır.

“Serbest Bölge, o kadar korkulacak bir kavram değil. Yeter ki kurallar iyi belirlensin.”

Bir ara bu bölgede Serbest Bölgeler, sıkıntı olur mu diye bir konu vardı. Ama şu anda gelinen noktada kamuoyu olgunlaştı ve pek az kimse Serbest Bölge’nin zararından bahsediyor. Ben bildiğiniz gibi kısa bir süre önce buradaki Yunanlı dostlarımızı, bizim dostlarımızla birlikte Çorlu’ya götürdük. Oradaki Serbest Bölge’yi gezdirdik ve anlaşıldı ki Serbest Bölge, o kadar korkulacak bir kavram değil. Yeter ki kurallar iyi belirlensin. Dolayısıyla sizlerle bir arada olmak, bu mutluluğu paylaşmak ve görüş alış verişinde bulunmayı çok önemsiyorum. Tekrar bizleri buraya davet ettiğiniz için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz