Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “S-300’LER ATİNA’DA KAYBOLDU”

“S-300’LER ATİNA’DA KAYBOLDU”

10
0

“S-300’ler nereye kayboldu, neden tören alanından geçmediler?” diyen Yunan basınında değişik haberler iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. Yunanistan’ın Osmanlı İmparatorluğu’ndan bağımsızlığını ilan ettiği “25 Mart 1821 Ulusal Bağımsızlık Bayramı”, başkent Atina’da düzenlenen askeri törenlerle kutlanmıştı. Yunan basınında çıkan haberlerde, Yunan parlamentosunun bulunduğu Sintagma Meydanı’nda yapılan askeri geçit töreni, yoğun güvenlik önlemi anlatında gerçekleşmişti.

Sintagma Meydanı’nda yapılan askeri geçit törenine, 3 yılın ardından mekanize ve hava kuvvetlerinin ağır kara ve hava askeri araçlarının gösterisi damga vurdu. Silahlarını sergileme fırsatı bulan Yunan ordusu, onlarca tank, füze bataryası, hafif ve ağır silahlarla donatılmış askeri araçlarıyla protokolü selamladı. Savaş uçakları ile helikopterlerin, art arda tören alanı üzerinden gerçekleştirdikleri alçak uçuş gösterisi ilgiyle izlendi.

Ancak günler öncesinden Girit adasından Atina’ya getirildiği iddia edilen S-300 Hava Savunma sistemlerinin de askeri geçit töreninde yer alacağı yazılmış çizilmişti. Sistemin Atina’da Tatoi bölgesinde askeri geçit denemesi yaparken fotografları ortaya çlıktı. Neticede S-300’ler askeri geçit töreninde yer almadı ve bu çeşitli spekülasyonlara sebebiyet verdi.

Yunan basını bu enteresan olayı şu şekilde yorumladı ve okuyuculara duyurdu:

“S-300’ler nereye kayboldu, neden geçmediler? nerede bulunduklarını dahi söylemiyorlar, kimse bilmiyor ve konuşmuyor. 6pz2 a3ns n5k1 araçlar boyandı ve hazırlandı. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi deneme geçişinin yapıldığı yer Girit değil. Ancak bazı bilgiler, S-300’lerin geçmemesinde hükümetin parmağı olduğunu ve Avrupa Birliği liderlerinin hoşnutsuzluğu neticesinde bu kararı aldıkları iddia ediliyor. Fotoğraflar herşeyi açıkça gösteriyor, karar sizin!”

foto Lman2014

  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz