Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PAPANDREU DAHA NE KADAR DAYANACAK?

PAPANDREU DAHA NE KADAR DAYANACAK?

14
0

PASOK Partisi’nin içinde dramatik gelişmeler yaşanıyor. Bu böyle devam ederse PASOK Partisi ve onun başkanı Başbakan Papandreu daha ne kadar dayanacak?

IMF komiserlerinin Yunanistan’ı boğucu bir kontrol altına almaları sonucunda üretmeyen bir ülke ve toplum, vergilere dayalı ve borçların ödenmesi dayanağını halkın cebine saldırarak ödemek isteyen bir yönetim daha ne kadar dayanacak doğrusu artık merak konusu olmaya başladı. PASOK hükümeti içerisinde Bakanların birbirilerine girmeleri ve sürekli bir biçimde didişmeleri artık daha fazla gitmeyeceğe benziyor.

Yolun sonu göründü ve Başbakan Yorgo Papandreu’nun ne yapacağı, nasıl davranacağı merak konusu oluyor. Ancak görünen o ki, Mayıs ayı içerisinde Yunanistan’da önemli olumsuz gelişmelerin yaşanacağı kaçınılmaz görünüyor. Durum böyleyken,Sağlık Bakanı Loverdos, Bağbakan Papandreu’dan hükümetin uyguladığı politikayı netleştirmesini istemesi ve gerekirse bu olumsuz tablonun içerisinde yer almaktansa istifa edebileceğini gündeme getirmesi artık kabinede kontrolün elden kaçtığı apaçık ortada.

Loverdos’un bu açıklamalarını Petalotis her ne kadar örtmek istesede, yanan ateşin üzerine sönmesi için su atsada, Loverdos’un söylediklerinden geri adım atmayacağı iddia ediliyor.

Dolayısıyla bugün yapılması beklenen geniş çaplı Bakanlar Kurulu toplantısından her yöne her sonucun çıkabileceği iddia ediliyor. PASOK Partisi içinde Haris Kastanidis başta olmak üzere PASOK’un ağır toplarının artık iyiden iyiye seçimi konuştukları iddia ediliyor.

Bekleyelim görelim, ancak çok yakında çok şeylerin yaşanacağı kaçımılmaz. Papandreu daha ne kadar dayanır?

Birlik gazetesinin iddiaları şimdilik bu kadar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz