Ana Sayfa Batı Trakya Haberler OSMANLI DÖNEMİNDE TÜTÜN MERKEZİ OLAN KAVALA GEÇMİŞİ İLE BİRLEŞİYOR

OSMANLI DÖNEMİNDE TÜTÜN MERKEZİ OLAN KAVALA GEÇMİŞİ İLE BİRLEŞİYOR

19
0

Osmanlı döneminde tütün merkezi olan Kavala geçmişi ile birleşiyor.

“Sosyal Hareketler ve Tütün Tarihi Enstitüsü” Kavala’nın geçmişi ile birleşmesi için önemli bir uluslararası etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

Enstitü, 20. Yüzyılın başlarında Kavala’da yaşayan varlıklı bir Osmanlı ailesi olan Kazım Emin isimli tütün tüccarı tarafından inşa ettirilen binada, “Turmac” tütün fabrikasını konu alan bir etkinliği 2018 Mayıs ayında Kavala’da düzenleyecek. Aile mübadele ile Türkiye’ye göç edince de büyük bir mal varlığını geride bırakmış. Mal varlığının yanında tabii ki de koskocaman bir tarih bırakmış. İşte şimdi bu tarih Mayıs ayında gün ışığına çıkacak.

BİRLİK Gazetesi’nın uzun yıllardan beri ilişkilerini Kavala ve tüm Yunanistan genelinde Mübadele ile Anadolu’dan ve Karadeniz bölgesinden göç eden Yunanlıların kurmuş olduğu sivil toplum kuruluşlarıyla iyi seviyede tutup koruması bu tür etkinliklerin yapılmasında öncü rol oynuyor.

Kavala’da bulunan değerli dostlarımın öncülüğünde, ülkemiz Yunanistan’ın Kavala kentinin tarihi güzelliklerini ortaya koyacak bu etkinliğin bir başlangıç olmasını dilerken, ilerleyen zaman diliminde ülkemiz Yunanistan’ın diğer bölgelerinde de benzeri etkinliklerin yapılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Amacımız, halkların tarihlerine saygı duymak, geçmişte yaşanan acıların bir daha yaşanmaması. Var olan kültürel güzelliklerin ve birlikte yaşamın değerlerini koruyarak gelecek nesillere aktarılmasıdır.

Hedefimiz her zaman Yunan-Türk dostluğuydu, öyle de kalacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz