Ana Sayfa Batı Trakya Haberler OSMANGAZİ BELEDİYESİ YUNANİSTAN’I KINADI

OSMANGAZİ BELEDİYESİ YUNANİSTAN’I KINADI

13
0

Türkiye’deki Bursa Osmangazi Belediye Meclisi, Yunanistan’ın Başkan Mustafa Dündar’ı önce ülkeye almayıp daha sonra bu kararını değiştirmesiyle ilgili olayları kınadı.

Başkan Vekili İsmail Kuşun başkanlığında toplanan Osmangazi Belediye Meclisi’nin eylül ayı aylık olağan toplantısında söz alan Milliyetçi Hareket Partisi grup sözcüsü Cemil Aydın, “Sayın başkanımızın kardeş şehir ile birlikte organize edilen panayır için gittiği Yunanistan’a alınmamasını MHP grubu adına kınıyoruz. Batı Trakya ve Balkan ülkelerinde yaşayan azınlıkların haklarını korumak için her zeminde mücadele eden başkanımız Dündar’a yapılanlar, her ne kadar bu yanlıştan dönülmüş olsa da hoş değil. Bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.

CHP grup sözcüsü Osman Ayradilli de, Başkan Dündar’ın, kendi evine, kendi sokağına alınmamasının kabul edilebilir olmadığını söyledi. Ayradilli, “Bugün Bursa’da yaşayan birçok vatandaşımızın ataları Balkan coğrafyasından zorla kopartılarak Türkiye’ye göçe mecbur bırakılmıştır. Yunanistan’ın Başkan Dündar’a karşı olan tutumunu kınıyoruz. Ancak bu konunun kamuoyunda gereğinden fazla tartışılmasını da doğru bulmuyoruz” dedi.

Muhalefet parti sözcülerinin gündem dışı yaptığı konuşmaların ardından söz alan Başkan Vekili İsmail Kuş, “Osmangazi Belediye Meclisi olarak, başkanımız Mustafa Dündar’a yapılanları esefle kınıyoruz. Yapılan yanlışın kısa sürede düzeltilmiş olması bizi sevindirse de, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz