Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ORTAK TATBİKAT SONRASINDA ABD’DEN YUNANİSTAN’A 8 MİLYON DOLARLIK HEDİYE

ORTAK TATBİKAT SONRASINDA ABD’DEN YUNANİSTAN’A 8 MİLYON DOLARLIK HEDİYE

22
0

Ortaklaşa tatbikat sonrasında ABD’den Yunanistan Özel Kuvvetlerine İHA ve 3 özel operasyonel teknesi hediye edildi.

Atina’da eski havalimanı Ellinikon’un da bulunduğu Agiu Kosma bölgesinde Yunanistan SAT komandoları, Çevik Kuvvet Antiterör Birimleri, Sahil Güvenlik ile ABD’nin Avrupa Özel Operasyonlar Birliği’ne ait komandolar birlikte eğitim tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikatta Ellinikon eski havalimanı tesislerinin yanı sıra ABD’ye ait V-22 Osprey tipi helikopter uçak da kullanıldı. Atina’daki tatbikatı Yunanlı ve ABD’li komutanlarla birlikte ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt da izledi.

Tatbikat sonrası SAT Komandoları Birimini ziyaret eden Büyükelçi Geoffrey Pyatt, birime hediye edilmek üzere iki adet bilgi toplama gözetleme görevi yapabilen son teknoloji ile donatılmış İnsansız Hava Aracı (İHA) ve 3 adet özel operasyonlar teknesi hediye edileceğini ve sadece 8 milyon dolar tutarında olan bu teknelerin önümüzdeki günlerde Yunanistan’da olması beklendiğini dile getirdi.

 

“Jackal Stone 2018” amacı

Ortaklaşa gerçekleştirilen tatbikatın son aşaması “Jackal Stone 2018”, asimetrik tehditlere karşı koruma sağlamak ve vatandaşları doğal afetlerden ve diğer saldırı tipi olaylardan korumak.

“Jackal Stone 2018” tatbikatı sistematik olarak SOCEUR tarafından Avrupa’nın değişik ülkelerinde gerçekleştiriliyor ve bu yıl da Yunanistan-ABD ikili askeri ilişkiler kapsamında Girit adasında daha geniş bir şekilde güvenlik ve terörle mücadele konularında gerçekleştirilecek.

Ancak tatbikatın esas amacı, Atina’da bulunan çok sayıda Müslümanın yanı sıra, Yunanistan’da bulunan mülteci kamplarında muhtemelen barınan Afganistanlı ve Suriyeli aşırı İslamcıların olabileceğini ve bunların Avrupa’ya doğru sızmalarını önlemek ve olası saldırılara karşı operasyonlar düzenleyerek kontrol altına almak. Bu düşünceyle hareket ederek Savunma Bakanı Kammenos’un da belirttiği üzere, bundan böyle Yunanistan Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri değişik operasyonel yapı ve uygulamayı da beraberinde yürütmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz