Ana Sayfa Batı Trakya Haberler NECAT AHMET VE EKİBİNİ AĞIRLADI

NECAT AHMET VE EKİBİNİ AĞIRLADI

28
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezini ziyaret eden Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, yöneticileri ve beraberindeki heyeti Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin ağırladı.

İstanbul’da ağırladığımız 16 kişilik bir heyetle derneğimize gelen grubun ziyaretinde Genel Başkan Yardımcısı Besim İsmailbasa, Genel Başkan Yardımcısı Burcu Ahmet,  Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Erdinçoğlu, Veznedar Adnan Apti, Zeytinburnu Şube Başkanı Fatih Hacıbedel ve Genel Merkez yöneticimiz Seher Mustafa  hazır bulundu. Heyetle birlikte Rodop Rüzgarı Gazetesi sahibi Gazeteci-Yazar İbrahim Baltalı’da bu ziyarette bulundu.

Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkan ve yöneticileri ile İbrahim Baltalı’nın ziyaretinde konuşan Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin öncelikle arkadaşlarımızı kardeşlerimizi aramızda görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Derneğin yaptığı çalışmalar hakkında geniş bir bilgilendirmede bulundu.

Batı Trakya Türklerinin anavatanda yaşadığı sorunlar ile alakalı değerlendirmelerde de bulunan Hüseyin “Uzun süreli ikametlerde 15 Ağustos’tan sonra uzatılan süre konusunda çalışmalar devam etmektedir. Çok yakın bir zamanda çözüleceğini düşünüyoruz. Uzun süreli ikamet çalışma izinleri hakkında büyük bir kolaylık getirecektir ve var olan sorunları ortadan kaldıracaktır. Yine Batı Trakya ve Balkanlar’dan gelen insanlar cüzi bir miktar ödeyerek sosyal güvenceden faydalanabilecek ve hastanelerde tedavi olabilecek. Bu uygulama Türk vatandaşlarının faydalandığı her yerde geçerli olacak. YÖK’ün Üniversite harçları konusundaki çalışmaları da devam ediyor.

Bir diğer konuda Türkiye’de bazı bölgelerde yabancılara gayrimenkul alımı kısıtlanmış durumdadır.  Mesela Çanakkale şehri de bu kapsamdadır. Bu uygulamaya Batı Trakya Türkleri de dahildir. Türk soylulara bu kısıtlamanın kaldırılması konusunda da girişimlerimiz  devam etmektedir.” dedi.

Genel başkan son iki yıldır bu çalışmalar konusunda derneğimiz üyesi olan bakanlarımız Mehmet Müezzinoğlu ve Hakan Çavuşoğlu’nun verdiği destek ve katkı içinde teşekkür etti.

Konuşmasının devamında “Tek tek detaya inemesek te buradaki sorunları ifade ettiğimiz gibi rahat bir ifade ile kökten çözdük. Şu ara uygulamaya yönelik ortaya çıkan teknik ayrıntı ve pürüzleri hallediyoruz. Bizler göreve geldiğimiz kongremizden beri tek bir vurgu üzerinde durduk, söylemimiz  net ve açıktı bizler bu sorunlarla artık enerji harcamak istemiyoruz dedik. Çok şükür sorunlar iki yıllık yoğun bir çalışmanın üzerine bitti bitecek. Artık tüm eforumuzu Batı Trakya’ya, oradaki mücadeleye ve oradaki sorunlara yönelteceğiz. Bizler orada yerinde mücadeleyi sürdüren insanlara, kurumlara destek amacını tüzüğe koyarak kurulmuş bir derneğin yöneticileriyiz ve asıl olan yerindeki mücadeledir. Sizlerin orada işi bizlere göre daha da zor. Ne zaman destek isteseniz bizleri yanınızda bulacaksınız. Bizim bir yarımız orada. Hepimiz orada doğduk, orada yaşadık ve bir yanımız halen orada yaşamaya devam ediyor. O yüzden biz oradaki insanların dertleriyle dertleniyoruz. Bunu da kendi üzerimizdeki bir görev olarak görüyoruz. Tütünden para kazanamayan, pamuktan para kazanamayan insanımızın derdi de bizim de derdimizdir. İstediği gibi yaşamına yön çizemeyen, dilini gereği gibi öğrenemeyen, dininin gereğini yerine getiremeyen insanımızın derdi de bizim derdimiz. Daha agresif bir mücadele sürdürme gereği ortadadır. Sivil toplum örgütlerimiz konusunda olsun, müftülükler, vakıflar, eğitim konusunda olsun her konuda bu mücadele daha agresif devam etmelidir.

Bakın daha birkaç hafta önce İskeçe Türk Birliği konusunda iktidarı-muhalefeti bir araya geldi. Tabelalarımız asılmasın diye yasal düzenleme ile bu toplumu sakıncalı ilan ettiler. Milletvekillerimizde net tavır koydu ve topluma rağmen sergilenen yaklaşımların başarılı olamayacağını belirtti. Bizim milletvekillerimiz iktidarı sayısal olarak ayakta tutuyor. Gerek duyulması durumunda daha sert şekilde tavırlarını da koymalıdırlar. 

Tabi konular çok uzun, konuşulacak çok şey var,  fakat sizler yol yorgunusunuz, sizleri gerçekten özlemişiz, uzunca bir hoş geldiniz konuşması oldu ama iyi ki geldiniz. İstanbul’da sizi ağırlamaktan son derece memnunuz” diyerek sözlerini tamamladı.

Necat Ahmet’te kendilerine gösterilen yakın ilgi alaka ve sıcak ortamdan dolayı teşekkür etti. GTGB olarak Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel merkezini ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Devamında “Genç arkadaşları bu işin içine katmak için mücadele eden bir yönetimiz, yeni arkadaşlarla, daha geniş gruplarla ve ekiplerle daha etkili çalışmalara  ve kültürel yönden ses getirecek etkinliklere imza atmaya devam etmek istiyoruz. Etkinliklerde ve mücadelede kurumlar arası işbirliği önemlidir. Hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ziyaret anısına el işçiliği ile GTGB kurslarında hazırlanan tabloyu hediye eden Necat Ahmet’e Genel Başkan da iki yıllık faaliyetleri içeren raporu takdim etti.

12 Kasım Pazar günü Panorama 1453 Müzesine giden heyet  dönüş yolunda da TÜYAP Uluslararası Kitap Fuarı’nı da gezdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz