Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ND BAŞKANI SAMARAS RUSYA’DA

ND BAŞKANI SAMARAS RUSYA’DA

12
0

Nea Dimokratia (Yeni Demokrasi) Partisi Başkanı Andonis Samaras Rusya’da temaslarda bulunuyor. Samaras ilk önce Rusya’nın eski Savunma Bakanı Sergey İvanof ile görüştü. Samaras ilk olarak burada yaptığı kısa açıklamasında, “Rusya ile Yunanistan arasında her zaman var olan tarihi ilişkilerimizi yenilemek istiyoruz. Son iki yılda Yunan-Rus ilişkilerini biliyorum, olması gereken düzeyde değil. İstediğimiz düzeyde değil. Bunun da değişmesi lazım. Elle tutulan sonuçları getirmeye kararlıyız. Kimler bizi bilirse size söyleyeceklerdir, çünkü ben sözümü tutuyorum.” dedi.

 

Sergey İvanof’ta ikili görüşme sonrasında yaptığı açıklamasında, Yeni Demokrasi Partisi’ni Yunanistan’da en önde gelen siyasi güç olarak değerlendirdi ve ND Partisini Rusya’nın Vladimir Putin’in “Tek Rusya” Partisi ile sıkı ilişkiler içinde olduğunu söyledi.

 

Samaras’ın Rusya gezisinde kendisine Dışişleri Bakanı Stavros Dimas’ın haricinde, ND Partisi Dış İlişkiler Bölümü Başkanı Panos Panayiotopulos, ND Partisi Temsilcisi Vekili Yorgos Murutis, ND Partisi’nin Yunanistan-Rusya Parlamento Çalışma Heyeti Grubu Başkanı Milletvekili Simos Kedikoğlu, Samaras’ın danışmanı Hrisanthos Lazaridis ve Diplomatik Danışman Andreas Psiharis eşlik ediyor.

Samaras’ın 26 Ocak Perşembe günü Başbakan Vladimir Putin ile görüşmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz